Yemen’de Her 10 Dakikada Bir Çocuk Can Veriyor

Karaman İHH İnsani Yardım Derneği, Yemen’de yaşanan insani drama ilişkin açıklamalarda bulunarak tüm hayırseverleri perşembe günü Yemen yararına düzenlenecek kahvaltı programına davet etti.

Yemen’de Her 10 Dakikada Bir Çocuk Can Veriyor

“2015 yılında başlayan iç savaş nedeniyle 22 milyonluk Yemen’de nüfusun üçte ikisi temel insani ihtiyaçlar noktasında yardıma muhtaç halde yaşamaya çalışıyor.

İç savaş, Yemen’deki kıtlığı tehlikeli boyutlara ulaştırdı. Nüfusunun üçte birinin insani yardıma muhtaç olduğu ülkede insanlar yiyecek hiçbir şey bulamadıkları için ot ve yaprak yemeye başladı. 8.5 milyon insan açlık sınırındayken 7 milyon Yemenli de beslenme koşulları açısından çok kötü durumda.

Ülkede 10 milyon kişi, sağlık hizmetine erişimin tamamen ortadan kalktığı bölgelerde yaşıyor. Dünyanın en büyük kolera salgınından muzdarip ülkede, kasaba ve şehirlerde temiz su kaynakları kesildi. Hastanelerde ilaçların yetersiz kalması nedeniyle kolera, kızamık ve difteri gibi salgın hastalık vakaları arttı. Ülkede kolera vakasından yaklaşık 1 milyon kişinin etkilendiği tahmin ediliyor.

Birleşmiş Milletler rakamlarına göre Yemen’de her 10 dakikada bir çocuk savaş nedeniyle can veriyor. 3 milyondan fazla kişiyse ülke içinde göçmen durumunda. Evlerini terk etmiş, barınma ihtiyacı içindeler. Altyapı büyük oranda çökmüş durumda. Binlerce okul eğitim hizmeti vermekten uzak, harap vaziyette. Birleşmiş Milletler verilerine göre 2018 yılı için ülkenin ihtiyaç duyduğu insani yardım miktarı yaklaşık 3 milyar doları buluyor.

Karaman İHH Hanım Kolları düzenlediği kahvaltı programıyla, İHH İnsani Yardım Vakfının Yetim Sponsorluk Sistemi ile Yemen’de her ay düzenli olarak 5 bin 48 yetime ulaştırdığı maddi-manevi destek ve yıl içerisinde gerçekleştirdiği Yetim Kalkındırma Projelerine ilave olarak hazırlıkları yürütülen Yemenli kardeşlerimize ulaştırılacak un, pirinç, şeker, sıvı yağ ve bebek maması bulunan gıda paketi yardımına bir nebze de olsa hayırseverlerin desteğiyle katkı da bulunmak istiyor.

İHH Yetkilileri, “İlimizden başlayarak yetim kardeşlerimiz önceliğiyle ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlarda kriz bölgelerini de gündemimizde tutarak “İyilik; Her zaman, Her yerde” sloganıyla çalışmalarımızı yürütmeye çalışıyoruz. Duyarlı Karamanlı hemşehrilerimizi, zor günlerinde Yemen’e destek olmak adına Kale Restaurantta gün boyu gerçekleştirilecek programa bekliyoruz” dediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284