Yemenli Kadin Gazeteci Karman Ilk Kez Dinledigi Yemen Türküsü’ne Hayran Kaldi

Nobel Baris Ödülü sahibi Yemenli gazeteci ve aktivist Tevekkül Karman, soyadiyla benzerlik tasidigi için geldigi Karaman`da daha önce hiçbir yerde duymadigi Yemen Türküsü`nü dinledi.

Yemenli Kadin Gazeteci Karman Ilk Kez Dinledigi Yemen Türküsü’ne Hayran Kaldi
Polisevi'nde Tevekkül Karman onuruna verilen yemege; Vali Süleyman Kahraman, Milletvekili Mevlüt Akgün, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Il Genel Meclisi Baskani Mustafa Bayir, Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ile bazi daire müdürleri ve basin mensuplari katildi.
Gazeteci Tevekkül Karman, Türkiye'de olmaktan mutluluk duydugunu belirterek, "Bugün aslimin Türk oldugunu burada kesfettim. Karaman'da bulunmak ve bu kadar sicak karsilanmis olmak beni mutlu etti" dedi.
Vali Süleyman Kahraman da Nobel Baris Ödülü sahibi Yemenli gazeteci ve aktivist Tevekkül Karman'i Karaman'da agirlamaktan dolayi mutluluk duyduklarini belirtti.
Yemek sirasinda Karman'a Yemen Türküsü dinletildi. Karman, polisevi müzisyeni Ekrem Çakici tarafindan söylenen Yemen ve Karaman türkülerini yemegine ara vererek dikkatle dinledi. Söylenen türkülerin sonunda, Karman da Arap Bahari'nda Yemen halkiyla özdeslesen bazi marslar seslendirdi.
Yemegin sonunda Karaman Valisi Süleyman Kahraman ve Milletvekili Mevlüt Akgün, Tevekkül Karman'a günün anisina el dokumasi hali ile çesitli hediyeler verdi. Karman, daha sonra Karaman'dan ayrildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284