Yeni Devlet Hastanesinde Ayni Anda 12 Hasta Ameliyat Edilecek

Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Nuriye Ulu, yeni Devlet Hastanesi’nde ayni anda 12 hastanin ameliyatinin yapilabilecegini söyledi.

Yeni Devlet Hastanesinde Ayni Anda 12 Hasta Ameliyat Edilecek

Saglik Bakanligi tarafindan TOKI’ye yaptirilan 400 yatakli modern Karaman Devlet Hastanesi’ne tasinma islemlerinin basladigini bildiren Genel Sekreter Ulu, “Yeni hastanemizde mevcut bölümlerin disinda yeni ünitelerde olacak. Bu yeni ünitelerden en önemlisi ayaktan tedavi olan kanser hastalarinin faydalanacagi 5 koltuklu kemoterapi bölümü ve yine ilimizde olmamasi nedeniyle vatandaslarin il disina gitmelerini zorunlu kilan Uyku Ünitesinin yeni hastanemizde açilmasi için gerekli malzemeler temin edilmekte olup, personel egitimlerine baslanmistir” dedi.
Mevcut hastanelerde toplam 8 ameliyathane bulunurken, yeni hastanede bu sayinin 12 olacagini ifade eden Ulu, “Ikisi basit ameliyatlar için diger 10’u da tam teçhizatli ve ciddi ameliyatlar için kullanilacak. Normal dogumlar için ise iki adet dogum salonu olusturuldu. Yogun bakim ünitesi ise projede 43 olarak planlanirken biz bu sayiyi 60’a çikarmayi hedefliyoruz” diye konustu.
Yeni Devlet Hastanesinde doktorlarin hastalarini takip etmelerinde de teknoloji kullanilacagini belirten Ulu, “Bundan böyle bir doktor serviste yatan hastasinin durumunu tablet PC ile poliklinik odasinda da takip edebilecek. Ayrica tüm hastanelerimizde otomasyon birlestirmesi yapilmis, ayni hastayla ilgili bir hastanemizde yapilan tetkik ve tahlil sonuçlari diger hastanemizde görülebilmektedir. Ameliyathanelerde ameliyat esnasinda kullanilan malzemelerin direkt barkot okutularak girilmesi çalismalarina baslanilmis ve ilk asamada 5 adet tablet alinarak deneme amaçli kullanima verilmistir. Böylece hastalarimiza yapilan orderlar aninda sisteme düsecek, eczaneden hizlica gelecek, yanlis ilaç gibi pek çok olumsuzlugunda önüne geçilmis olacak” dedi.
79’U UZMAN, 94 DOKTOR GÖREV YAPIYOR
Karaman’daki saglik kuruluslarinda çalisan doktor ve personel sayilari hakkinda da bilgi veren Genel Sekreter Nuriye Ulu, Yeni Devlet Hastanesinde degisik branslarda 79 uzman doktor ile 15 pratisyen hekimin görev yapacagini saglik personeli olarak da 258 hemsire, 82 ebe ile diger birimlerde görev alan 257 personel bulunacagini söyledi.
Ulu, yeni hastaneye tasinma islemlerinin basladigini, hafta sonu Dogumevi Hastanesinin tasinarak hafta basinda burada hizmet vermeye baslayacagini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284