Yeni Kimlik Kartları Dağıtılmaya Başlandı

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununda 14 Ocak 2016 tarihinde yapılan değişiklik ile çipli yeni kimlik kartlarının dağıtımına tüm Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de başlandı.

Yeni Kimlik Kartları Dağıtılmaya Başlandı

Yeni kimlik kartını nüfusuna bağlı olduğu Karaman Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğünden eşi Dr. Ayşe Tapsız ile birlikte alan Vali Tapsız, vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak olan yeni kimlik kartlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diledi.

Vali Tapsız, biyometrik ve yüksek güvenlikli yeni kimlik kartlarının vatandaşların hayatlarında önemli kolaylıklar sağlayacağını ifade ederek, “Öncelikle bütün vatandaşlarımızın yeni yılını tebrik ediyorum. Yeni yılın ilimiz, ülkemiz ve dünyamız için huzur ve barış getirmesini diliyorum. Ülke genelinde olduğu gibi Karaman’da da 2 Ocak 2017 tarihi itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Yeni Kimlik Kartları verilmeye başlandı” dedi.

Mevcut nüfus cüzdanlarının yerine kullanılacak yeni kimlik kartlarının, 10 yıllık kullanım ömrüne sahip olacağını belirten Vali Tapsız, “Uluslararası standartlara uygun, en gelişmiş güvenlik öğelerini içinde barındıran kimlik kartları, vatandaşa ait nüfus, fotoğraf ve biyometrik verilerin, üzerindeki temaslı yongaya güvenli bir şekilde kaydedilmesinden sonra, yetkisiz kimseler tarafından içindeki verilerin yeniden üretilmesini ya da değiştirilmesini olanaksız hale getirecek şekilde tasarlanmıştır” dedi.

Proje ile eski kimlik kartlarının yerine yeni çipli kimlik kartlarının halkın iş ve işlemlerini yürütmesinde büyük kolaylık sağlayacağını söyleyen Vali Tapsız, yeni kimlik kartları sayesinde uzayan bürokratik işlemlerin azalacağını ve vatandaşların daha hızlı ve kaliteli hizmet alacağını ifade etti.

Karaman Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından eşi Dr. Ayşe Tapsız ile birlikte yeni kimlik kartlarını alarak Müdürlük çalışanlarına kolaylıklar dileyen Vali Tapsız, kimlik kartlarını değiştirmek için bekleyen vatandaşlarımızla da bir süre sohbet ederek, yeni kimlik kartlarının ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2017, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284