Yeni Kimlik Kartlarının Dağıtımı 3 Yıl İçerisinde Tamamlanacak

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununda 14.01.2016 tarihinde yapılan değişiklik ile Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları 2 Ocak 2017 tarihinden itibaren tüm 3 yıl içerisinde bitirilmek üzere Türkiye’de dağıtılmaya başlandı.

Yeni Kimlik Kartlarının Dağıtımı 3 Yıl İçerisinde Tamamlanacak

Vatandaşların Nüfus Müdürlüklerinden alacakları yeni kimlik kartı başvurularındaki yoğunluğun azaltılması ve nüfus cüzdanını değiştirmek isteyenlerin yeni kimlik kartı başvurularının hızlı bir şekilde karşılanması amacıyla Karaman İl ve İlçe Nüfus Müdürlükleri hafta sonları da hizmet verecek.

İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerinde mesai saatlerinin İçişleri Bakanlığınca yeniden düzenlendiğini söyleyen Vali Süleyman Tapsız “Yoğunluklar azalıncaya kadar mesai saatlerinin hafta içi saat 19.00’a kadar uzatıldığı, başvuruların Cumartesi ve Pazar günleri de saat 09.00 -17.00 saatleri arasında alınmaya devam edecektir” dedi.

Yoğunlukların karşılanması ve vatandaşlara yeni kimlik kartlarının daha hızlı temini için Alo 199 hatlı randevu sisteminin de bu düzenlemelerle uyumlu hale getirildiğini söyleyen Vali Tapsız, (https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr) veya “Alo 199” hattından randevu alınmadan, ilçe nüfus müdürlüklerine gidilerek başvuruda bulunulmasının yoğunluğa ve uzun bekleme sürelerine neden olduğuna dikkat çekerek, randevu alınarak nüfus müdürlüklerine gidilmesi halinde bekleme olmayacağını, mevcut nüfus cüzdanlarının geçerliliği ve değiştirilmesine ilişkin herhangi bir süre sınırlaması bulunmadığını hatırlattı.

Yeni kimlik kartlarının iş ve işlemleriyle ilgili olarak, Kimlik kartı başvurusu yurt içinde, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün web portalı (https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr) üzerinden ya da Çağrı Merkezi (199) aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılabilecek. Kimlik kartı talebinde, biyometrik verisi ve imzası alınacak kişinin şahsen başvurusu esas alındı.

Resimli ve yıpranmamış mevcut nüfus cüzdanları bulunan vatandaşlarımız, yeni T.C. kimlik kartlarını alıncaya kadar geçerli olup bu konuda herhangi bir süre sınırlaması bulunmamaktadır. Sınava girecek olan öğrenciler, resimli ve yıpranmamış mevcut nüfus cüzdanları ile sınava girebilecek olup, T.C. kimlik kartlarının 02.01.2017 tarihinden itibaren 3 yıl içerisinde yenilenmesi planlandı.

Kimlik kartı yurt içinde kişinin başvuru sırasında bildirdiği adrese PTT aracılığıyla gönderilecek olup, beyan ettiği adrese teslim edilemeyen kartlar başvuru sırasında belirttiği nüfus müdürlüğüne gönderilecek. Bir ay içinde teslim alınmayan kimlik kartları imha edilmek üzere Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne iade edilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284