Yenilenebilir Enerji Konusunda Gözlemlerini Paylastilar

Yenilenebilir Enerji Sistemleri konulu Erasmus+ projesi ile 01–14 Subat 2015 tarihlerinde Almanya’da bulunan Proje Ekibi, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu’nu ziyaret ederek gözlemlerini paylastilar.

Yenilenebilir Enerji Konusunda Gözlemlerini Paylastilar

Ulusal Ajans tarafindan finanse edilen yenilenebilir Enerji Sistemleri konulu Erasmus+ projesi için Almanya’da teknik gezilerini ve seminerlerini tamamlayan 20 ögretmen ilimize döndü. Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlügünde ve 3A Education & Servis kurumu ev sahipliginde gerçeklestirilen projeye yenilenebilir enerji teknolojileri alaninda derse girebilecek Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 12, Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 6 ve Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 2 ögretmen katildi.
Almanya’nin yenilenebilir enerji konusunda güçlü oldugu kuzey bölgesinde gerçeklestirilen egitim ve inceleme gezilerinde; günes ve rüzgâr enerjisi ile biogazdan enerji elde edilen tesislerde incelemelerde bulunuldu. Seminer ve enerji fuarina katilan proje ekibi, yenilenebilir enerji hakkinda bir uygulama maketi yaparak temmuz ayinda projeyi tamamlayacak.
Yapilan çalismalarin yerelde Karaman’a, genelde de tüm ülkemiz için büyük katkilari olacagini belirten Il Müdürü Asim Sultanoglu, daha temiz ve saglikli bir çevre için atik miktari olmayan kaynaklardan elde edilen enerjinin dünyamizin gelecegi için ne denli önemli oldugundan bahsetti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284