Yeralti Su Seviyesi Düstü

Yeralti suyu kaynaklarinin çekilmesi nedeniyle yasanan içme suyu sorununa çözüm bulmak için alarma geçen Karaman Belediyesi, bu geçici sikintinin çözümüne yönelik çalismalarina devam ediyor.

Yeralti Su Seviyesi Düstü

Sehrin su ihtiyacini kuyulardan karsilayan Karaman Belediyesi, son günlerde ilimizdeki bazi yüksek katli binalara yeteri kadar su veremiyor. Geçtigimiz günlerde Akdeniz fay hatlarindaki hareketliligin yeralti su seviyesinin düsmesine neden olmasi sebebiyle geçici olarak böyle bir sorun yasandigini belirten Belediye Su ve Kanalizasyon Isleri Müdürlügü, su sikintisinin giderilmesi için ekiplerin yogun bir sekilde çalistigini ifade etti.
Yeni Kuyular Açiliyor, Depolara Takviye Yapiliyor
Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, su sikintisina çözüm bulmak için yeni kuyular açildigini ve merkez sulama kooperatifine ait su kuyularindan belediyeye ait depolarin beslenmesi için baglanti yapildigini söyledi. Özellikle tarimsal sulamanin yogunlasmasi, asiri sicaklar ve yaz aylarinda artan nüfusa paralel olarak zaman zaman su konusunda çesitli sorunlar yasanilabildigini belirten Baskan Çaliskan, bu durumlarin su seviyesinde ciddi düsmelere sebep oldugunu vurguladi.
Çaliskan ayrica, Karaman için büyük önem arz eden Ibrala Baraji Içme Suyu projesinin hizmete girmesiyle birlikte Karaman’in çok uzun yillar su problemi yasamayacagina da dikkat çekti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284