Yerel Televizyonlar Yarin Basbakanla Bulusuyor

Anadolu Yayin Platformu Genel Baskani Sinan Burhan, 19 Subat Persembe günü 250 yerel medya temsilcisinin katilimiyla `Yeni Türkiye ve Medya Oturumlari` toplantisinin düzenlenecegini bildirdi.

Yerel Televizyonlar Yarin Basbakanla Bulusuyor

Etkinlige iliskin açiklamalarda bulunan Burhan, toplantinin, Yeni Türkiye'de yerel medyanin nasil daha fazla güçlendirilecegine çözüm bulma amacini tasidigini ifade etti. Toplantida sadece yerel medyanin degil, ulusal medyanin da ele alinacagini bildiren Burhan, "Çünkü medya bir bütün. Burada medya ve sermaye, siyaset iliskileri, medya özgürlükler ve degerler konularinda oturumlar gerçeklestirecegiz" diye konustu.
Etkinligin ilk oturumunun "Medya Sermaye ve Siyaset Iliskileri" üzerine olacagini aktaran Burhan, Basbakan eski Basdanismani Prof. Dr. Vedat Bilgin, THK eski Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, akademisyen-yazar Erol Göka, akademisyen yazar Prof. Dr. Birol Akgün'ün birer konusma yapacagini ifade etti. Burhan, ilk oturumun ardindan Basbakan Yardimcisi Numan Kurtulmus'un 250 yerel televizyon kanali temsilcisiyle yemekte bir araya gelmesini ve yerel medyanin sorunlarini ele alinmasini beklediklerini belirtti.
Yerel medyanin sorunlarini dile getiren Burhan, "Yerel televizyonlar, kamu spotlarini ücretli yayinlamak istiyorlar. Yerel gazeteler nasil resmi ilandan yararlaniyorlarsa ki haklaridir, almalidirlar, ama televizyon kanallari da alsinlar istiyoruz. TÜRKSAT uydu ücretlerinin düsürülmesini talep ediyoruz. RTÜK, çok agir para cezalari kesiyor, neredeyse televizyon kanallari kapanmaya dogru gidiyor. Bu konuda uyarida bulunacagiz. Anadolu medya kuruluslarindan bir temsilcinin RTÜK üyesi olmasini istiyoruz. Resmi ilanlarin disinda partilerin seçim zamaninda, yerel gazete ve televizyonlara daha çok reklam vermelerini istiyoruz."
Burhan'in verdigi bilgiye göre, Anadolu Yayin Platformu tarafindan düzenlenecek etkinlikte, çesitli televizyon kanallarinin Ankara Temsilcilerinin katilimiyla "Medya Iktidar Özgürlükler ve Degerler" oturumu düzenlenecek.
Etkinlikte ayrica yerel televizyon, radyo ve gazete temsilcilerinin birer konusma yapacagi "Yeni Türkiye ve Yerel Medya" oturumu düzenlenecek. Etkinlikte, Basbakan Ahmet Davutoglu'nun Anadolu Medya temsilcileriyle yemekte bir araya gelmesi bekleniyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284