Yetim Kardes Projesi Din Görevlilerine Tanitildi

Il Müftülügü bünyesinde yapilan aylik toplantida IHH Insani Yardim Vakfi’nin 2007 yilindan itibaren baslattigi yetim sponsorluk sistemi kapsaminda 2013 yilindan itibaren uygulamaya konulan “Yetim Kardes- Her Kuran Kursunun Bir Yetim Kardesi Olsun” kampanyasiyla ilgili bir sunum yapildi.

 Yetim Kardes Projesi Din Görevlilerine Tanitildi

Piri Reis Kültür Merkezinde yapilan sunumda 200 milyondan fazla yetim nüfusuna sahip dünyada, agirlikli olarak islam dünyasinda yasayan yetimlere aylik 90 tl ile el uzatilabileceginden ve böylelikle özellikle Afrika ülkelerinde bir sponsorlukla tüm bir aileye ulasilabileceginden bahsedildi.

Programda, 16.09.2014 tarihli Diyanet Isleri Baskanliginin “Her Kuran Kursunun Bir Yetim Kardesi Olsun” konulu resmi yazisinda bu tür çalismalara destek verilebilecegi belirtilerek ülkemizde yaklasik 1,2 milyon yetimin bulundugu ve yetim bilincine sahip bir toplumun saglam bir gelecege ulasabilecegi ifade edildi.
Bu kapsamda IHH Insani Yardim Vakfi’nin bu yil 5. sini düzenledigi Yetim Dayanisma Günlerinde 41 ülkede 427 proje ile yetimlere el uzatilacagindan bahsedildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284