Yildiz Pehlivanlar Minderde Boy Gösterdi

2014-2015 Egitim ve Ögretim yili Güres Federasyonu faaliyet programinda yer alan ve Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü tarafindan düzenlenen okullararasi yildiz erkekler güres il birinciligi müsabakalari sona erdi.

 Yildiz Pehlivanlar Minderde Boy Gösterdi

Okul spor faaliyetleri kapsaminda 2014-2015 sezonu gençler güres müsabakalari, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü'nün koordinesinde Kazim Karabekir Spor Salonu'nda yapildi. Il ve ilçe okullarindan toplam 50 sporcunun katildigi müsabakalar, serbest ve grekoromen kategorisinde 8 siklette gerçeklestirildi.

Zorlu geçen müsabakalarda mindere çikan yildiz pehlivanlar rakiplerini tus edebilmek ve puan alabilmek için tüm güçlerini ortaya koydular. Büyük çekismelerin yasandigi müsabakalar renkli görüntülere sahne oldu. Öte yandan Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, Sube Müdürü Vedat Akyar ve sporcu velileri Kazim Karabekir Spor salonuna gelerek yapilan güres müsabakalarini yerinde izlediler.
Kazim Karabekir Spor Salonu’nda düzenlenen yildiz erkekler güres il birinciligi müsabakalari zorlu ve çekismeli müsabakalara sahne oldu. Yildiz pehlivanlar il birinciligi için kiyasiya mücadele ederken sporcular arasinda yasanan rekabet renkli görüntülere sahne oldu.
Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, ‘’Güresin Türk sporu için çok önemli oldugunu belirterek, "Buralardan çikacak genç yeteneklerin tespit edilip iyi degerlendirilmesi halinde Türk sporuna önemli yildizlar kazandirilacak. Karaman’da yetisecek sporcularin ileride milli formayla ilimize gurur yasatacagina inaniyorum. Gruplarda ilimizi temsil edecek okullara simdiden basarilar diliyorum" dedi.
Müsabakalar sonunda dereceye giren takimlara kupa ve madalyalari Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, Sube Müdürü Vedat Akyar ve Ulusal Hakem Tarik Erdem tarafindan verildi.
Yapilan müsabakalar sonunda ise;
Serbest Yildiz Erkek
1. Ibrahim Bey Ortaokulu
2. Istiklal Ortaokulu
3. Sabiha Gökçen Ortaokulu
Grekoromen Yildiz Erkekler
1. Mümine Hatun Ortaokulu
2. Sabiha Gökçen Ortaokulu
3. Ibrahim Bey Ortaokulu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284