Yilin Ahisi Terzi Recep Kökes

Bu yil 26.si düzenlenecek olan Ahilik Kültürü haftasi etkinlikleri 23 Eylül Pazartesi günü ilimizde basliyor.

Yilin Ahisi Terzi Recep Kökes

Saat 10.00’da Cumhuriyet Parkindaki Atatürk anitina çelenk konulmasi, Istiklal marsinin okunmasinin ardindan vatandaslara Ahi pilavi ikram edilecek.

Saat 10.15’de ise Yunus Emre Konferans Salonunda düzenlenecek kutlama programi Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Ahmet Yenilmez’in konusmasiyla baslayacak. Daha sonra Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ögretim görevlisi Onur Aykaç, Ahiligin tarihçesi konusunda bilgiler verecek. Protokol konusmalarinin ardindan Sed kusatma töreni gerçeklestirilecek. Ilin Ahisi seçilen Recep Kökes’e plaketi ve ödülü takdim edilecek. Ayrica yilin ahilerine tesekkür belgeleri ve plaketleri ile hafta nedeniyle siir, kompozisyon, öykü ve resim dalinda dereceye giren ögrencilere plaketleri verildikten sonra buradaki tören sona erecek.
Daha sonra Ismetpasa, Gazipasa ve Samkapi caddelerini kapsayan Ahilik yürüyüsü sonrasinda hafta nedeniyle düzenlenen satranç yarismalarinda dereceye girenlere ödülleri saat 13.00’de Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi binasinda verilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284