Yilki Atlari Ve Yaban Hayvanlarina Yiyecek Birakildi

Yogun kar yagisi ve etkili soguklar nedeniyle yiyecek bulmakta sikinti çeken yaban hayvanlari için ilimiz Ayranci ilçesine bagli Berendi köyü Gögeri yaylasinda yiyecek birakildi.

Yilki Atlari Ve Yaban Hayvanlarina Yiyecek Birakildi
Orman ve Su Isleri 8. Bölge Müdürlügü tarafindan organize edilen ve ilimize bagli Ayranci ilçesi Berendi Köyü Gögeri yaylasinda düzenlenen programa Vali Vekili Ferhat Burakgazi, Orman ve Su Isleri 8. Bölge Müdürü Ahmet Duran, Özel Kalem Müdürü Murat Zafer, Il Özel Idaresi Yol ve Ulasim Müdürü Mehmet Ali Gülkaya, Berendi Köyü Muhtari Ali Büyüksoylu, Ayranci Avcilar Aticilar Dernegi Baskani Ilker Çinar, Il Özel Idaresi çalisanlari ve Berendi köylüleri katildi.
Vali Vekili Ferhat Burakgazi düzenlenen programda Ilimizde etkili olan soguk ve kar yagisi nedeniyle kis sartlarinin agir ve çetin geçtigini söyledi. Bu nedenle dogal yasam alanlarinda yilki ve yaban hayvanlarinin beslenme ve yiyecek sikintisi çektigini söyleyen Vali Vekili Burakgazi, bu agir çetin hava sartlarinda beslenme zorlugu ve yiyecek sikintisi çeken av ve yaban hayvanlarinin beslenmelerine yardimci olmak için Vali Kahraman’in destek ve direktifleriyle takriben 5 ton civarinda ot, yem ve sakatat takviyesi yapmak için Gögeri yaylasina geldiklerini söyledi. Vali Vekili Burakgazi sözlerinin sonunda bu çetin hava sartlari devam ettigi sürece ilimizde bu çalismalarin araliksiz kesintiye ugramadan devam edecegini belirtti.
Orman ve Su Isleri 8. Bölge Müdürü Ahmet Duran ise konusmasinda, “Karamanda agir kis sartlarinin yasandigi ve yollarin kapandigi bu dönemde beslenme ve yiyecek sikintisi çeken yilki atlari ve yaban hayvanlarinin beslenme sikintisinin giderilmesi ve yiyecek takviyesine yönelik yapilan çalismalara deginerek, Bugün Ayranci ilçemizin Berendi yaylasinda 300 kadar yilki atinin yasamakta oldugunu ve bu degerin gelecek nesillere aktarilmasi gerektigini söyledi. Bu degerlerin yasatilmasi ve gelecek nesillere aktarilabilmesi için, bu agir kis sartlarinda yilki atlarinin ve yaban hayvanlarinin beslenmesiyle alakali sorunlarin giderilmesi gerektigini söyleyen Ahmet Duran, “Valimizin talimatlari ile 2 gün içerinde Berendi köyünden yaklasik 10 km uzaklikta bulunan, yaban hayati ve yilki atlarinin da bulundugu Gögeri yaylasi Il Özel Idaresi ekipleri tarafindan yogun çalismalar sonucunda temizlenerek Lojistik destek vermek üzere hazirlandi. Biz bugün yilki atlari ve yaban hayvanlarinin bulundugu bölgeye beslenme odaklarini getirerek, sadece yilki atlarini degil vahsi alanda bulunan yirtici hayvanlarin da beslenmesine yönelik çok önemli ve güzel bir faaliyeti yerine getirecegiz. Tabi bu devam eden agir ve çetin kis sartlari devam ettigi sürece bizim çalismalarimiz da araliksiz sürecek” dedi.
Köy Muhtari Ali Büyüksoylu’nun Berendi köyü ile ilgili olarak bilgiler vermesinden sonra alana yaklasik 5 ton civarinda ot, yem ve sakatat bölgenin degisik yerlerine birakildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284