Yok Olmaya Yüz Tutan Bir Sanatı Gün Yüzüne Çıkardı

Ülkemizde yok olmaya yüz tutan sanat eserlerinden olan Kitre Bebekler ilimizde Filiz Sertan Kızıl’ın elinde yeniden hayat buldu.

Yok Olmaya Yüz Tutan Bir Sanatı Gün Yüzüne Çıkardı
Karaman Belediyesi’ne bağlı Mümine Hatun Hanımlar Lokali’nde açtığı kursla kitre bebek yapımını Karamanlı hanımlara sevdiren Kızıl, “Kitre özellikle Güneydoğdu’da yetişen dikenimsi bir bitki. Bu bitkinin içerisinden çıkan ve kurutulan öz attarlarda bulunuyor. Kitre ile pamuğu birleştirerek bebeklerin yüz ve vücut yapılarını oluşturuyoruz. Biz daha çok geçmişi günümüze taşıyan bebeklerin yapımına önem veriyoruz. Karaman’ın değerleri olan Karamanoğlu Mehmetbey, Yunus Emre, Piri Reis, Muammer Baran, Taşkaleli nineler, kaybolmaya yüz tutan meslekleri yapan insanların bebeklerini ve yaptıkları işleri el emeğimizle yoğurup onlara hayat veriyoruz ve geçmişimizi günümüze taşımaya çalışıyoruz. Bu konuda bizlere büyük destekleri olan Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan, Mümine Hatun Hanımlar Lokalinde kurs açarak bu mesleğin yaygınlaşmasına katkıda bulunmuşlardır. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Kızıl, serginin Cuma gününe kadar açık kalacağını ve 27 Mayıs’ta yeni bir Kitre Bebek sergisinin açılışını yapacaklarını da sözlerine ekledi.








 

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2016, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284