Yöresel Ürünler Festivali Karaman’da Başladı

Günümüzde organik ürünler giderek önem kazanırken Karaman’da, bu anlamda çok önemli bir festival başladı.

Yöresel Ürünler Festivali Karaman’da Başladı

Aktekke Kent Meydanı Müze yanında 16 Şubat Cuma günü başlayan festival 25 Şubat’a kadar devam edecek. Festivalde Gümüşhane’nin pestili, Trabzon süt ürünleri, Erzurum Cağ Kebabı, Afyon sucukları, kaymak ve tatlı çeşitleri, Gaziantep yöresel yemekleri, Bursa zeytinleri, Hatay sabunları ve karadut şurupları gibi birbirinden leziz yöresel ürünleri bulabileceğiniz festival Karamanlıların da ilgisini çekiyor.

Birbirinden çeşitli ve birbirinden leziz yöresel ürünleri Karaman halkıyla buluşturmaktan mutlu olduklarını belirten ve tamamen gönüllü olarak bu organizasyonda yer alan Kamil Doğan, “Merkezi Ankara’da bulunan Şehit Aileleri Federasyonu tarafından geliri tamamen şehit ailelerine gidecek olan yöresel ürünler festivali için Karaman’dayız. Festivalimizde Trabzon, Malatya, Hatay, Bursa, Gümüşhane, Gaziantep, Afyon, Mersin, Isparta, Amasya, Adıyaman, Siirt, Balıkesir gibi illerimizden gelen esnafımız yörelerine has organik ürünleri Karamanlıların damak tadına sunuyor. Fiyatlarda oldukça uygun. Tüm Karamanlıları buraya bekliyoruz. Bizim amacımız elimizden geldiğince şehit ailelerimize destek olabilmektir. Şehir şehir gezip ürünlerimizi sergiliyoruz” dedi.

Yöresel ürünler festivali için memleketlerinden gelen esnaf ise Karamanlıların ürünlerine oldukça büyük ilgi gösterdiklerini Karaman’da bulunmaktan mutlu olduklarını belirttiler. (Sultan Akbulut)

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2018, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284