Yörük Çocuklarinin Okul Arzusu Göz Yasartti

Yaz mevsimini Konya ve Karaman yaylarinda geçiren Sarikeçili Yörükleri, havalarin sogumasiyla birlikte sahil kesimlerindeki kislaklarina dönmeye baslarken, Orman Müdürlügü yetkilileri tarafindan yer gösterilmeyen 6 kisilik Bacak ailesi, Balandiz köyü civarindaki Hisar dagi eteklerinde beklemek zorunda kaldilar.

Yörük Çocuklarinin Okul Arzusu Göz Yasartti

Ailenin ikinci sinif ögrencileri Sultan ve Duran ise, sahile inemedikleri için okula gidemediklerini, arkadaslarini ve okullarini çok özlediklerini, bir an önce okullarina ve arkadaslarina kavusmak istediklerini söylediler.
Anadolu’nun bin yillik efsanesi Yörüklerin son temsilcileri Sarikeçililerin sikintili yolculugu devam ediyor. Yaz mevsiminin baslamasiyla birlikte Karaman ve Konya’da yerlesik düzene geçmek umuduyla Akdeniz sahillerinden göçen Sarikeçili Yörükleri, arazi ve ev tahsisi konusunda çalismalarin tamamlanamamasi nedeniyle kisi geçirmek üzere sahillere gelmeye basladi.
Mersin’in Silifke ilçesine bagli Yesilovacik ve Akdere beldelerinde yasayan yaklasik 150 kisiden olusün 30 aile, sahillerdeki yerlerine yerlesirken, Orman Müdürlügü yetkilileri tarafindan yer gösterilmeyen 6 kisilik Bacak ailesi, Balandiz köyü civarindaki Hisar dagi eteklerinde beklemek zorunda kaldilar.
Aile reisi Ismail Bacak, gazetecilere yaptigi açiklamada, Sultan ve Duran adinda 2. sinifa, Soner adinda da bu yil anasinifina gidecek üç çocugunu sahile inemedigi için okula gönderemedigini kaydetti.
Sahile yaklasik 40 kilometre mesafedeki Hisar dagi eteklerine kadar geldiklerini, dogdugundan bu yana yasadigi Yesilovacik beldesine gelebilmek için Orman Müdürlügü yetkililerine müracaat ettigini ifade eden Bacak, “Ancak su ana kadar hiçbir sonuç alamadim. Sahile inemedigim için de çocuklarimi okula gönderemedim. Bulundugumuz yer yüksek oldugu için kar yagar ve kis çok sert olur. Bu nedenle de burada yasamamiza imkan yok. Yillardir yasadigim, nüfusa kayitli oldugum Yesilovacik’a inebilmek için müracaatimi yapmama ragmen hala bir sonuç alamadim. Bu bölgede yasayan tüm Yörükler ise kislaklarina yerlestiler. Çok magdur durumdayiz. Yetkililerden destek bekliyoruz” dedi.
Ailenin ikinci sinif ögrencileri Sultan ve Duran ise, sahile inemedikleri için okula gidemediklerini, arkadaslarini ve okullarini çok özlediklerini, biran önce okullarina ve arkadaslarina kavusmak istediklerini söylediler.
Bacak ailesini ziyaret edip, sorunlarini dinleyen Sarikeçililer Yardimlasma, Dayanisma ve Kültür Dernegi Baskani Bayram Gök de, “Bu bölgede yasayan tüm Yörükler sahildeki kislaklarina yerlestiler. Ancak bu ailemiz henüz yer gösterilmedigi için sahile inemediler ve çok magdur durumdalar. Bu ailenin de magduriyetinin biran önce giderilmesi için yetkililerin yardimci olmasi gerekir” dedi.
Silifke Orman Isletme Müdürü Mustafa Aslan ise Bacak ailesinin geçen yil kaldigi yere yerlestirilememe sebebini ise keçilerinin Tisan tatil sitesine girip zarar vermesi nedeniyle gelen sikayetten dolayi oldugunu, ailenin kendi imkanlariyla bir yer bulmasi ve kendilerinin yapacagi incelemenin ardindan uygun görülürse yerlestirilebilecegini söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284