Yunuskent Anadolu Lisesinden Güneydogu Anadolu Gezisi

Yunuskent Anadolu Lisesi 15-19 Mayis tarihleri arasinda Diyarbakir, Batman, Mardin, Sanliurfa, Adiyaman ve Gaziaptep’i kapsayan Güneydogu Anadolu gezisi gerçeklestirdi.

Yunuskent Anadolu Lisesinden Güneydogu Anadolu Gezisi

Konuyla ilgili olarak Okul Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, “Diyarbakir ile baslayan gezimizde; Ongözlü Köprü, Gazi Köskü, Meryemana Süryani Kilisesi, Surlar, Ulu Cami, Cahit Sitki Taranci Evi gezildi. Batman’da ögle yemegi ve kisa bir gezintinin ardindan Hasankeyf’e hareket edildi. Dogasina ve tarihine hayran kaldigimiz Hasankeyf’ten sonraki duragimiz Midyat oldu. Midyat’in tarihi sokaklarinda dolasip; Gelüske Hani, Devlet Konuk Evi gezilerek ilk gün sonlandirildi. Ikinci gün, eski Mardin evleri, Ulu Cami, Zinciriye ve Kasimiye Medreseleri gezildikten sonra Sanliurfa’ya hareket edildi. Viransehir ilçe sinirlari içerisindeki Eyüp Nebi Köyünde bulunan Eyüp Peygamberin türbesi, sifali su ve sabir tasi ziyaret edildi. Ziyaretin ardindan Sanliurfa’ya varilarak Balikli Göl ve çevresi gezildi.
Üçüncü gün Nemrutta günesin dogusunu izlemek için güne saat 02:00 de baslandi. Zorlu, soguk ve rüzgarli bir tirmanis ardindan Nemrut Dagina çikilip günesin dogusu izlendi. Nemrut Dagi Milli Parki, Arsemia Ören Yeri, Karakus Tümülüsü ve Cendere Köprüsü gezildi. Adiyaman’da ögle yemeginin ardindan Halfeti’de tekne gezisi yapildiktan sonra Gaziantep’e hareket edildi. Dördüncü ve son gün Gaziantep ögretmenevindeki kahvaltinin ardindan; Bakircilar Çarsisi, Zincirli Bedesten ve Zeugma Müzesi gezildi, Antep Baklavasi tadildi. Üniversitede yemek ve tanitimdan sonra Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat bahçesi gezilerek dört günlük Güneydogu gezimiz sonlandirilmis oldu.
Geziye katilan ögrenci ve ögretmenler; geziden son derece memnun kaldiklarini dile getirmisler ve emegi geçenlere tesekkür etmislerdir” dendi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284