Yurt Disi Ziyaretleri Meyvesini Vermeye Basladi

Mevlana Kalkinma Ajansi organizasyonuyla 30 Kasim-06 Aralik 2014 tarihleri arasinda Ingiltere’ye bir çalisma ziyareti gerçeklestirilmisti. Bu program çerçevesinde enerji ve tersine lojistik sektörlerinde Londra’da faaliyet gösteren S2S Group firmasi Yönetim Kurulu Baskani ile de bir toplanti düzenlenmis ve ilimizin yatirim ortami hakkinda bilgiler verilmisti. Daha sonra süren görüsmelerin ardindan firma Yönetim Kurulu Baskani Suudi kökenli Ingiliz vatandasi Samir Sunbol ve beraberindeki heyet Konya’yi daha yakindan tanimak ve olasi yatirim firsatlarini degerlendirmek üzere ilimizi ziyaret ettiler. Heyet ilk ziyaretini Konya Valisi Muammer Erol’a yapti.

 Yurt Disi Ziyaretleri Meyvesini Vermeye Basladi
Konuk heyeti Konya’da misafir etmekten mutluluk duyduklarini ifade eden Vali Erol; heyet baskani Samir Sunbol’ a tablo hediye etti. Kisa süren sohbet sonrasi toplanti salonuna geçildi. Valilik toplanti salonunda yapilan karsilikli bilgilendirme toplantisina, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Akyürek, Vali Yardimcisi Bekir Yilmaz, Vali Yardimcisi Ibrahim Hayrullah Sun, Karapinar Kaymakami Ramazan Yildirim, Karapinar Belediye Baskani Mehmet Yaka, Konya Ticaret Odasi Baskani Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odasi Baskani Memis Kütükçü, Konya Ticaret Borsasi Baskani Hüseyin Çevik, Karapinar Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Kemal Sözen, Mevlana Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ahmet Akman, Prof. Dr. Muammer Özgören ve birçok kurum ve kurulusun müdürleri ve temsilcileri katilim sagladi.
Programda MEVKA Konya YDO Uzmani Ali Kerem Fidan “Konya Yatirim Ortami” hakkinda Ingilizce bir sunu gerçeklestirdi. Daha sonra S2S IMI Group Baskani Samir Sunbol ve beraberindeki heyet bir sunum yapti. Heyet baskani Samir Sunbol ziyaret nedeniyle yaptigi konusmasinda, Türkiye’de bulunmalarinin sebebinin Türkiye yatirim yapmak için oldukça cazip bir ülke olmasi oldugunu, öncelikle lojistik, ters lojistik ve yenilenebilir enerji yatirim dallariyla ilgilendiklerini ve Vali Muammer Erol ile Ingiltere ziyaretlerinde tanistiklarini ve yakin baglar olusturduklarini ifade etti. Samir Sunbol bu ziyaretin bununla kalmayip Ingiltere Ticaret Odasinin ve ilgililerinin Konya’ya getirilerek Ingiltere’den Konya’ya yatirim yapilmasini saglamak oldugunu belirtti.
Konya’nin ulasim açisindan da önemli bir yere sahip oldugunu vurgulayan Sunbol, özellikle yenilenebilir enerji ile geri dönüsüm konusunda Konya’da yatirim yapmak için ekibiyle çok yararli görüsmeler yapacagina inandigini ifade etti. Gösterdikleri yakin ilgi nedeniyle basta Konya Valisi Muammer Erol’a, Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Akyürek’e, oda baskanlarina ve diger katilimcilara tesekkür etti.
Daha sonra Konya’daki temaslarina Karapinar Ilçesi ve Karapinar Enerji Ihtisas Endüstri Bölgesi’ni de ziyaret ederek devam eden heyet, burada da çesitli temaslarda bulundu. Ayrica, enerji sektöründe lisansli yatirim karari almis çesitli firmalarla da Konya Ticaret Odasi öncülügünde bir toplanti gerçeklestirildi.
Heyetin 3 gün sürecek olan programinda, BÜSAN Sanayi Bölgesi, KOS Bölge Müdürlügü ve Konya’daki birçok firma ile görüsmeler bulunuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284