Yüzleri Güldüren Sosyal Sorumluluk Projesi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Etik Öğrenci Topluluğu tarafından tertiplenen sosyal sorumluluk projesinde yüzler güldü.

Yüzleri Güldüren Sosyal Sorumluluk Projesi

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dikkat çekmek isteyen Sağlık, Kültür ve Etik Öğrenci Topluluğu üyeleri Özel Anadolu Sevgi Yumağı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nden gelen on iki öğrenci ve öğretmenlerini üniversitede ağırladı. “Sadece tek bir güne sığdırılmayacak kadar bizim için özelsiniz” temasıyla yola çıkan Sağlık, Kültür ve Etik Öğrenci Topluluğu adına açıklama yapan topluluk başkanı Tuğba Bağlama “Etkinliğimizi bilerek 3 Aralık 2018 tarihinden sonra yaptık. Engellilerin sadece 3 Aralık günü değil her gün hatırlanması gerekiyor. Gelen engelli kardeşlerimizle birlikte üniversite kütüphanesini, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu spor tesislerini, kampüsü gezdik. Birlikte yemek yedik, derse girdik, şarkı söyledik, sohbet ettik. Onlarla vakit geçirmek, gözlerindeki mutluluğu paylaşmak çok güzel bir duyguydu. Onlar hayatımızın her alanında olmalı ve farkındalığımızı artırmalıyız.” dedi.
İkinci bir etkinlik için bir araya gelen topluluk üyeleri bu kez kan bağışı kampanyası düzenleyerek kan ihtiyacının karşılanmasına vesile oldular. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binası içerisinde yapılan kampanyası bağışı kampanyasında 48 ünite kan toplanırken topluluk üyeleri çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284