Zabita Ekiplerinden Bayram Denetimi

Karaman Belediyesi Zabita Müdürlügü, yaklasan Kurban Bayrami öncesi; gida üretim imalathanelerine, satis yerlerine ve kurbanliklarin satildigi mekânlara yönelik yaptigi denetimleri siklastirdi.

Zabita Ekiplerinden Bayram Denetimi

Zabita ekipleri, gida üretim yerleri basta olmak üzere tatli ve seker satisi yapan dükkânlari araliksiz denetliyor. Pasta ve tatli üreten isletmeler; öncelikle üretim ve hijyen sartlari, kullanilan malzemelerin nitelikleri ve uygunluk dereceleri ile çalisanlarin saglik portörleri gibi konularda denetlenirken, satis yapan mekanlarda tüketiciye sunulan kolonya, lokum ve sekerlemelerin üretim izni ve tarihi kontrol ediliyor.
Kurban satis yerlerini de gezen ekipler, satis alanlarindaki sartlarin uygun olup olmadigina bakiyor.
Belediye Baskan Yardimcisi Haci Osman Ünüvar, huzurlu bir bayram geçirme temennisinde bulunarak, Kurban Bayrami öncesi halkimizin agiz tadi ve sagligina hitap eden isletmelere yönelik denetimlerin arttigini ifade etti. Baskan Yardimcisi Ünüvar: “Bilindigi üzere bayram öncesi tatli, seker ve pasta gibi imalathanelerde yogunluk olmaktadir. Hemsehrilerimizin aldigi ürünlerin daha saglikli ve hijyenik sartlarda üretilmesini istiyoruz. Gida denetimi konusundaki hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Bu amaçla zabita ekiplerimiz, gida üretimi yapan isletmeleri; kullandiklari malzemeler, üretim yerlerinin hijyenik sartlara uygunlugu gibi konularda denetim yapiyor” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284