Zabitadan Imalathanelere Safak Denetimi

Karaman Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, gida üretimi yapan isletmelere yönelik sabah saat 05.00’de operasyon düzenledi. Hijyenden tasima kurallarina kadar her seyin ince elenip sik dokundugu operasyonlarda, kurallara uymadigi tespit edilen is yerlerine uyari yapildi. Zabita Müdürü Mehmet Kara, periyodik olarak sürdürülen operasyonlarin devam edecegini söyledi.

Zabitadan Imalathanelere Safak Denetimi
Kent merkezindeki tüm ekmek, simit ve pasta üreten imalathanelere, Karaman Belediyesi Zabita Müdürlügü ekiplerince safak operasyonu düzenledi. Incelemelerde ekmek gramaji, hijyen, vergi levhasi, tasima kurallari gibi tüm konular dikkatlice denetlendi. Eksikleri olan isletmelere gerekli uyarilar yapildi.
Yaklasan Ramazan ayi nedeniyle denetimleri daha da siklastirdiklarini ifade eden Belediye Baskan Yardimcisi Haci Osman Ünüvar; Belediye Baskanimiz Kâmil Ugurlu’nun, halkin saglikli gida tüketmesi konusuna hassasiyetle yaklastigini belirtti. Ünüvar açiklamasinda: “Belediye Baskanimizin talimatlari dogrultusunda periyodik olarak denetimlerimizi sürdürüyoruz. Bu konularda olumsuzluklar varsa isletmeleri uyariyor, gida üretim yasasina aykiri üretim yapilmasini engelliyoruz. Biz hem denetim yapiyoruz hem de esnafimiza bu konuda rehberlik ediyoruz. Isletmelerimizin birçogu gerekli uyarilar yapildiktan sonra eksikliklerini gideriyor. Amacimiz vatandasin saglikli gidalarla beslenmesini saglamak. Esnafimiza ceza yazmak ve herhangi bir isletmeyi kapatmak derdinde degiliz. Onlardan istegimiz, kendi sofralarinda bir gidayi nasil görmek istiyorlarsa vatandasa da onu üretip satsinlar. Halkin sagligi her seyden önemlidir. Bundan sonra da denetimlerimiz devam edecek” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284