Ziraat Odası Delege Seçimlerine Köy Muhtarı’ndan Tepki

2019 yılının Şubat ayında yapılması planlanan Ziraat Odası Başkanlığı seçimleri öncesinde hafta sonunda köylerde delege seçimleri gerçekleştirildi.

Ziraat Odası Delege Seçimlerine Köy Muhtarı’ndan Tepki

Yapılan bu seçimlerin baskın ve oldubittiye getirilen bir seçim olduğunu iddia eden Seyithasan Köyü Muhtarı Recep Dinçer, seçimlerden kendisi dışında hiç kimsenin haberi olmadığını belirterek bu konuda Pazartesi günü Savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Gazetemize gelerek konuyu aktaran Muhtar Dinçer, “Bugün tüm köylerde Ziraat Odası’nın delege seçimleri var. Ancak seçimlerden muhtarlar hariç kimsenin haberi yok. Benim köyümde 80 civarında delege varken bunlardan yalnızca 32’sinin ismi muhtarlığa gönderilen listede var. 30 Kasım tarihinde alınan seçim kararı alınıyor. 1 Aralık’ta seçim yapılması isteniyor. Delege listesi ve seçim torbası ise kararın alındığı gün öğleden sonra teslim edildi. Liste ve seçim torbasıyla birlikte Valilik emriyle gönderilen evraklarda ise ne seçim tarihi, ne imza ne de mühür var. Bende bu durumu kabul etmedim ve seçimi yapmayacağımı Ziraat Odası’na bildirdim. Onlarda seçimi yapmam gerektiğini tarihi de bizlerin atacağını söylediler. Bende böyle bir şeyi kabul etmediğimi ve seçimi yapmayacağımı tekrarladım. Daha sonra Vali Yardımcısı, Mahalli İdareler Müdürü ve Jandarma Alay Komutanı da aradı onlara da seçimi yapmayacağımı söyledim. Pazartesi günü de Savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı ilettim. Yapılan bu seçim baskın ve yandaş toplama seçimidir. Böyle bir seçim yapılıyorsa listeler en az bir hafta önceden köy muhtarına gönderilir. Delegelerin görebilmesi için asılır ve delegeler bilgilendirilir. Ama Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Şubat ayında yeniden Başkan seçilebilmek için kendisine yakın isimlerin delege seçilmesini istediği için köy muhtarları hariç kimseye seçim olduğu haberini ulaştırmamıştır. Bir çiftçi vefat ettiği zaman tüm köylerdeki delegelerin telefonlarına mesajla bu haber duyurulurken, seçim olacağı haberi neden bildirilmiyor. Böyle seçim olmaz” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa Ankaralı
Mustafa Ankaralı - 5 yıl Önce

Biz seçim olacağını hissettik berber Mahmut millete çay ismarlamaya başlamış

bilal dik
bilal dik - 5 yıl Önce

ah herkez seningibi duyarlı olsa adalet yerini bulur

SIRADAKİ HABER

banner284