Zonguldakli Madenciler, Karaman’daki Meslektaslari Için Dua Etti

Karaman’da özel maden ocaginda meydana gelen su baskini nedeniyle yerin metrelerce altinda mahsur kalan 18 madenci için Zonguldak`taki meslektaslari dua etti.

Zonguldakli Madenciler, Karaman’daki Meslektaslari Için Dua Etti

Kilimli ilçesine bagli Gelik beldesinde faaliyet gösteren Arilar Madencilik Sirketi’nde çalisan maden isçileri, Ermenek’teki maden ocaginda mahsur kalan meslektaslari için dua ettiler. Yerin metrelerce altindan kömür çikarmak için sabahin erken saatlerinde madene gelen isçiler, Karaman’daki olayin üzüntüsünü yasiyor.
Madencilik sektörünün yer üstündeki mesleklerden farkli oldugunu ifade eden isçiler, mahsur kalan 18 isçiden sevindirici haber bekliyor. Isçiler yerin metrelerce altinda su duayi yapti:
“Allah’im Ermenek’te yasanan olayda mahsur kalan arkadaslarimizin yar ve yardimcisi ol. Onlarin saglikli ve selametle çikmalarina yardimci ol. Geriye kalan ailelerine sabir ver. Bizleri de bu tür kazalardan muhafaza eyle.”
20 yillik maden isçisi Veli Demirci, “Karaman’da arkadaslarimizin basina böyle bir olayin gelmesinden dolayi son derece üzgünüz. Bu sabah evimizden, ailemizden ayrilarak is yerine geldik. Yer altinin her zaman riski var. Sel baskinini su ana kadar duymadik. Çok nadiren yasanan bir olay, ya grizu yasaniyor yada baska bir olay yasaniyor. Bu yasanan kaza daha da degisik. Orada kalan arkadaslarimiza müdahale etme sanslari daha da zayif. Çünkü yerin altinda tonlarca su var. Su oldugu için müdahale etme durumlari yok. Arkadaslarimiza insallah Cenab-i Allah yardimci olur” dedi.
25 yillik maden isçisi Soner Tarhan ise “Allah önce yardimcilari olsun. Gerçekten zor. Insallah sag salim kurtulurlar. Daha önce ufak tefek su baskini duyduk ama bu boyutta ilk defa duyduk. Madencilik zor, yer altindaki hayat yer üstündeki hayattan çok farkli. Arkadaslarimiza dua da ettik. Allah kabul etsin. Üzüntülüyüz. Allah’tan ümit kesilmez. Insallah sag salim kurtulurlar. Böyle bir seyi Allah göstermesin. Madende kaza kaçinilmazdir. Ama en azindan bizim kaçamaklarimiz, bas yukarilarimiz var. Böyle bir durumda yüksek yerlere çikabiliriz. Böyle bir olay yasamadik. Kazayi en aza indirebiliriz. Oralarin da en azindan böyle sey olmasi gerekebilirdi. Kaçamak bölgelerinin olmasi gerekirdi. Bizim su ocagimizda Allah korusun öyle bir durum olsa arkadaslarimiz çikabilirler. Kaçabilirler. Çogu çalisan arkadaslar bilirler. Bizim burada kurtulma sansimiz daha yüksek. Onlarin da öyle bir zemin hazirlamalari gerekirdi” diye konustu.
Isçiler dualarin ardindan kömür kazmaya devam ettiler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284