HANGİSİ DOĞRU? 

Uzun yıllardan bu yana; hafta içi her gün akşamları, TV kanallarının birçoğunda, toplumu adeta TV kanallarına bağlayan ve gece yarılarına kadar süren sözüm ona “tartışma programları” yayınları yapılmaktadır. 

Bu programlarda, sayıları 50-100 arasında değişen konuşmacılar, yaklaşık aynı kişiler ve kanallarda da hemen hemen işlenen aynı konular oluyor. 

“Zevahiri kurtarma” 

Ayrıca dinleme kültürü gelişmediği için; birbirlerini dinleme nezaketi göstermeyen bu konuşmacılar, tartışma yerine birbirleriyle hesaplaşıyorlar iklimi yaratıyorlar. 

Öyle ki; konuşmacılar, siyasi anlayışlarının arkasından çıkma cesaretini gösterip, bir türlü doğruyu bulamıyorlar; böylece de tartışmalarda, kendilerinin haklı olduklarını kanıtlama döngüsü içinde kıvranıp duruyorlar. 

Bu nedenle de kimin söylediğinin doğru olduğunu tahmin etmek oldukça zor oluyor. 

Tartışma programlarında bile neden: 

Toplumu ilgilendiren durumlarda ve konularda, bir türlü doğruyu bulup, doğrunun etrafında birleşemiyoruz? 

Bu kadar mı birbirimizden koptuk, ayrıştık? 

Öngörüsüz bir toplum olmaya doğru gidiyoruz. 

Olur, olmaz konularda, bir takım uçlara doğru savruluyoruz. 

Her ağzımızı açtığımızda, gidecek başka ülkemiz yok diyoruz; ama her fırsatta da ülkemizi birbirimize dar etmeye çalışıyoruz. 

Oysa bizim tek ve en büyük ve en etkili gücümüz, birlik ve beraberliğimizdir. 

Evet, çok sayıdaki TV kanallarında, yıllardır süren bu tartışmalarda, doğrular ortaya konularak, şu ana kadar, hangi yararlı sonuçlara ulaşılmış oldu?  

Bileniniz var mı? 

Ben bilmiyorum… 

Eğer bu tartışmalar toplum ve ülkemiz için bir yarar sağlamıyor ise; o zaman yıllardır havanda su dövülüyor ya da olumsuzluklar için zemin hazırlanılıyor, demektir. 

Bu TV kanallarında bu güne kadar; işgaller, savaşlar, terörizm, hırsızlık, yolsuzluk, ihanetler, darbeler, göçler, acı, ıstırap, geçmişi karalamalar ve benzerleri konular tartışılarak, yarınlara umutla bakmamızı engelleyici kapkara tablolar çiziliyor. 

Tartışma konularının topluma doğruları gösterip, bilgilendirecek böylece de toplumu aydınlatacak olacağı umudunu taşıyorum. 

Bu konuların; bilim, sanat, teknoloji, felsefe, özgürlük, barış, insan hakları, dostluk, kardeşlik, demokrasi vb. olmasını diliyorum. 

YORUM EKLE

banner284