HATAY SEFERİ!

Suriye’de Ordumuzun Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtlarında elde ettiği başarılarını gölgelemek için; ülkemizin, yıllardır Ortadoğu’da oluşan bir anaforun içindeki çıkmaz sokaklara doğru çekilmeye çalışılacağı endişesini taşımaktayım.

Zira dışarıda yapılan asılsız, temelsiz ve de tutarsız açıklamalar ve de beyanlar, bu yaklaşımımı doğrulamaktadır…

Şöyle:

ABD, bir yandan Suriye’deki askerlerimizi çekeceğiz derken; diğer yandan da Menbiç’de askeri üs kuracağını açıklıyor…

AB, Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekâtını bir işgal harekâtı olarak değerlendiriyor…

Fransa, kendisinin Kürtlerin hamisi olduğunu ve Suriye’ye asker göndereceğini açıklıyor…

Terör tehdidinin yok edilmesi için Suriye’deki Afrin’e yönelik yapılan ve başarıyla sonuçlanan Zeytin Dalı Harekâtı ile terör tehdidi ortadan kaldırılırken; AKP yetkililerinin bildirimlerine göre de AKP’nin “metal yorgunluğu” da ortadan kaldırılmıştır!

Suriye’de Ordumuzun gerçekleştirdiği ve başarıyla sonuçlandırdığı Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtlarına katılan askerlerimize moral vermek amacıyla ağırlıklı olarak sanatkâr olarak bilinen kişilerle İstanbul’dan uçakla bir Hatay Harekâtı yapıldı!

Gerek uçakta gerekse Hatay’da toplanılan mekânda sazlı sözlü eğlence yapılması, bunları izleyenler üzerinde: askerlere moral mi veriliyor; yoksa AKP’nin metal yorgunluğunun son bulmasının kutlaması mı yapılıyor şeklinde bir takım değerlendirmelerin yapılmasına neden olmuş, ayrıca bu yaşanılanlar karşısında: “askere moral mi verildi; yoksa askerin moralimi bozuldu” değerlendirilmeleri de yapılmaktadır…

Madem askere moral verilmek üzere Hatay’a gidildi; farklı bir mekânda yaylalar… yaylalar türküleriyle eğlenceler yapılacağı yerde, neden: askerlerle birlikte bir mekanda askeri karavanasından yenilip içilmedi? Neden askerlerin bulunduğu bir binada askerlerle kalınmadı?

Sanatçı denilen kişiler yerine; şehit aileleri neden götürülüp, askerlerimizin yaşadığı mekânlarda askerlerimizle bir araya getirilip askerlerimize moral verme yönüne gidilmedi?

Madem, Hatay’a askerlerimize moral verilmek için gidildi, neden Parlamento da bulunan milletvekilleri, Parlamentoda bulunmayan siyasileri, sivil toplum

örgütlerinin yöneticileri götürülüp, devlet ve ülke olarak sizlerin yanınızdayız, denilmedi?

Bir mekânda eğlenme yerine, neden şehitlerimiz için bir mevlit okutulmadı?

Hatay’da bu harekâtların barış harekâtları olması nedeniyle, neden bir barış mitingi yapılmadı?

Farklı devletlerden gelenlerin katılımlarıyla, neden bir “teröre karşı birlik” adı altında bir konferans düzenlenmedi?

Suriye’de elde edilen bu başarılar, ordumuzun başarısıdır; bu nedenle bu başarıyı bir siyasi partiye ya da bir kişiye mal etmek doğru değildir…

YORUM EKLE

banner284