HERKESİN FİKRET ÜNLÜ ABİSİ…

Üç dönem Milletvekilliği kazanıp, 56 ve 57’inci Hükümetlerde Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yapan 1943 Ermenek doğumlu hemşehrimiz Fikret Ünlü vefat etti. 
Partilisi, partisizi ve sevenleri Fikret ağabeylerini kaybetmenin derin üzüntüsüne garkoldu.
“Fikret abi”ifadesini özellikle kullandım. Çünkü o, siyasiler için herkesin farklı farklı anlamlar yüklediği bugünün siyaset ve siyaset adamı anlayışından farklı, geçmiş kuşağın önde gelen temsilcilerindendi. O, partili bir kimliğe sahip olsa da, her siyasi görüşten insanı kucaklayan, samimiyeti ve gülümseyen yüzü ile birden, herkesin “Fikret abisi” oluveriyordu. 
O, doğduğu Ermenek’i aşk ile seven, Karaman’ı İl düzeyinde spor ve eğitim tesisleriyle donatan, ülkesine ve toprağına bağlı mümtaz bir şahsiyetti. Vasiyeti gereği, bugün çok sevdiği Ermenek Balkusan Köyü’nde toprağa verilecek olması, onun fikri ile zikrinin bir olduğunun en samimi örneğidir. Kendisi ile ilk temasım; 2007 yılında Türk Dili Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Törenleri esnasında Karaman Tarihi ve Kültürü kitabımı hediye etmemle oldu. Hediyemi, yüzüme dikkatle bakıp teşekkür ederek alması, avcunun içinde beş parmağı ile kavrayıp sahiplenmesi beni son derece mutlu etmişti. Bu küçük anı öncesinde ve sonralarında kendisini uzaktan yakından defalarca görme imkânım oldu. Kendilerinden bana geçen duygu ise; güven, samimiyet, sadelik ve ağabeylikti. 
Dün, KGRT sahibi Medeni Yavuzaslan abi Fikret Ünlü ile bir anısını aktardı. Şöyle ki:
Fikret Ünlü abimiz yoğun geçen bir seçim propagandası ve seçim sonrasında Karaman’dan milletvekili seçilir. İlçe Seçim Kurulu’ndan her yeni seçilen vekil gibi 3 gün sonra mazbatasını alacaktır. Fakat muhterem eşleri Ülker Hanım güzel bir teklif yaparak, 2 günlüğüne küçük bir istirahat gezisi planlar. Yorgunluk atıp, sonrasında Ankara’nın yolunu tutacaklardır. Bu sebeple Karaman’dan belki de biraz acele ayrılırlar. Konya’ya yaklaşırken şu an elinizde bulunan Karaman’ın Sesi Gazetesi’nde o günün sabahı çıkan haberin başlığı şöyledir; “Vekilimiz Fikret Ünlü Kayıp, Aranıyor”..! Partililerin ulaştırdığı bu haberi telefonda alır almaz, abimiz ters yüz Karaman’a döner ve Medeni hocamıza: “ Beni Konya yolundan döndüren kuvvet işte bu basının eleştirisi ve gücüdür”,diyerek basına verdiği önemi ve değeri teslim eder. Bu tavır gerçekten takdire şayandır.
Medeni hocamla bu defa ortak bir anımız: Birkaç yıl önce Karaman Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin bir araya geldiği mezuniyet buluşmasında kendilerini bir kez daha görme bahtiyarlığına eriştim. Kendisi de bir öğretmen olan vekilimiz sahneye çıktı duygularını paylaştı. Akabinde her zaman ki gibi benimde çok sevdiğim “ Mihriban” türküsünü okudu. Ve çok alkış aldı. Her hali, her tavrıyla bizim gibiydi, sanki her zaman bizimle gibiydi. Daha yakından tanıyanların ifade ettiği gibi o, hayatı boyunca kimseyi kırmamış, itelememiş, ayrıştırmamış, aksine kavrayıp kucaklamış bir şahsiyetti. Herkesin abisi olmak kolay değildi. Herkesin, her kesimin “Fikret abisi” olmak onun yüksek kişilik ve karakterinin yansıyan tezahürüydü.
Merhum Fikret Ünlü abimize Allah’tan rahmet, sayın eşine, çocuklarına, ailesine, sevenlerine tüm Karaman’lılara başsağlığı dilerim. Ruhu şad mekânı cennet olsun.
 

YORUM EKLE

banner284