KARAMAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TAŞELİ YÖRESİ OKULLARININ MERKEZE UZAKLIĞINI BİLİYOR MU?

İlimiz Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü 07.12.2017 Perşembe günü saat 10.00’da il genelinde bir şiir yarışması düzenliyor. Bu şüphesiz çocukların kaynaşması, sosyalleşmesi birbirlerini tanıması açısından iyi bir etkinlik olsa da, yarışmanın saat 10.00’da başlamış olması MEB Yöneticilerinin ildeki eğitim kurumlarının ile olan uzaklığını bilmediği ya da önemsemediği anlamına gelir.

Taşeli Yöresi eğitim kurumlarından katılacak öğrenciler sabahın 06.00’sında hatta 05.00’de kalkması, toparlanması arkadaşları ile buluşması ve saat 10.00’daki şiir yarışmasına katılması için kötü bir buluşma saatidir.

Karaman merkezin Taşeli Yöresi eğitim kurumlarına uzaklığı 200-210 km’dir. Bu da araçla ortalama üç saatlik bir zaman süreci demektir. Çocukların bir noktada/merkezde toparlanıp hareket eme aşamasına gelmesi de bir saat düşünülürse, çocuklar kıtı kıtına kahvaltı yapmadan yarışma yerine ancak varabilecekler.

Kıtı kıtına, nefes nefese bir yolculuktan sonra güzel bir etkinliğe çocukların katılması etkinliğin eğitsel değerini sorgular. Burada yanlış olan gün içinde etkinliğin erken saatte başlamış olması. Saat 11.00 öğle tatiline yemeğe yakın olacağından ideali ve doğru olanı öğleden sonra 13.00- ya da 14.00 olabilirdi. MEB karar vericilerinin, Aktekke merkez yarıçapı 7 km olan bir Karaman olmadığını artık görmeli ve gözetmelidir.

Sabahın karanlığında, 3-4 saatlik bir yolculuk ve uykusuzluktan; aç karına allak bullak olmuş bir mide ile çocukları , dar biri zaman aralığında etkinliğe sokmak kötü bir organizasyon örneğidir.

YORUM EKLE

banner284