KARAMAN SEÇİM SONUÇLARI

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan milletvekili seçimlerinde Karaman’da kayıtıl seçmen sayısı 175.550, kullanılan oy ise 156.830, katılma oranı %90,4’tür. 18.670 seçmenin oy kullanmadığı anlaşılıyor.

Geçen yazımın birinde “Karaman Seçimlerde Ne Yapar?” sorma karşılık siyaseti iyi analiz edebilen bir AK Partili arkadaşım AK Parti 2,CHP ya da İYİ Parti bir milletvekili çıkarır demişti. En yakın tahmini o yaptı:

AK Parti 80.498 oy alarak 2 milletvekili çıkarmayı başardı. Bu partiden TBMM’ye gidecek milletvekilleri Sayın Recep ŞEKER ile Selman Oğuzhan ESER’dir.

MHP 22.826 oy aldığı hâlde milletvekili çıkaramamıştır, nedeni ise tapanda oyların bölünmesi, MHP’den ayrılan İYİ Parti de 17.884 oy almıştır, oyalar bölündüğünden aradan CHP sıyrılmıştır.

CHP ise geçerli oyların 24.608 ( %16,2)’ini alarak bir milletvekili çıkarmayı başarmıştır. CHP’den TBMM’ye gidecek olan isim İsmail Atakan ÜNVER’dir.

Sadet Partisi geçen dönem çok iyi bir muhalefet çalışması yaptığı hâlde, tüm ülke genelinde olduğu gibi Karaman ilinde de yaptığı çalışmanın karşılığını alamamıştır. 2431 oy alarak beşinci parti olmuştur. HDP’ye verilen oyalar ise 1671’dir.

Sonuç olarak geçen dönem Karaman ilinde iki milletvekili çıkaran AK Parti temsilcileri önceki dönemlerde seçilen Lütfi ELVAN ve Mevlüt AKGÜN’ün gösterdiği performansı gösterdikleri söylenemez. Benim hep eleştirdiğim güler yüzlü ve hoşgörülü Mevlüt AKGÜN’ü seçmenleri hep aramıştır. Umarım bu dönem, vekillermiz daha ahenkli çalışarak ilimize hizmet etmede gayretli olurlar.

Bu dönem Karaman’ı TBMM’de temsil edecek olan Recep ŞEKER, Selman Oğuzhan ESER ve İsmail Atakan ÜNVER vekillerimize başarılar diler ilimiz Karaman için verimli çalışmalar bekleriz. Hayırlısı olsun!

YORUM EKLE

banner284