735. Türk Dil Bayrami Kutlama Komitesi Ilk Toplantisini Yapti

Ilimizde bu yil 735. kutlanacak olan Türk Dil Bayrami etkinlikleri için olusturulan Kutlama Komitesi, ilk toplantisini Il Özel Idaresi Meclis Toplanti Salonu’nda gerçeklestirdi.

735. Türk Dil Bayrami Kutlama Komitesi Ilk Toplantisini Yapti
Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Salih Baldiz, baskanliginda yapilan toplantida 26 Mart Pazartesi günü ögrencilerden ögrencilere mektup projesiyle baslayacak olan 735. Türk Dil Bayrami etkinliklerinin taslak programi üzerinde görüsüldü.
10-14 Mayis’i kapsayan taslak programda kutlamalar 10 Mayis Persembe günü saat 09.30’da Ankara Tren garinda düzenlenecek basin toplantisinin ardindan Türkçe Treninin Karaman’a ugurlanmasiyla baslayacak. Türkçe Treni Kirikkale, Kayseri ve Nigde illerine ugrayacak ve burada yapilacak etkinliklerin ardindan 11 Mayis Cuma günü saat 21.30’da Karaman Garinda karsilanacak. Ayni günün aksam saat 22.00’de Aktekke Kent Meydaninda Yazarlar Birligi ile siir dinletisi gerçeklesecek.
12 Mayis Cumartesi günü saat 10.00’de Tren Garinda ilkögretim ögrencilerine yönelik düzenlenecek etkinliklerin ardindan saat 10.30’da Gençligin Türkçe Kurultayinin ilk oturumu yapilacak. Aksam saat 20.30’da Ankara Karamanlilar Dernegi’nin kurdugu Türk Sanat Müzigi Korosunun konseri olacak.
13 Mayis Pazar günüyse kutlamalar saat 10.00’da Üniversite ögrencileri ve protokol üyelerinin çelenk koymasiyla baslayacak. Yine Tren Garinda saat 10.30’da ilkögretim ögrencilerine yönelik etkinlik, saat 11.00’de Yunus Emre Hosgörü Sofrasinin açilisi yapilacak. Saat 15.00’de Ali Çolak, Ömer Lekesiz, Ibrahim Demirci’nin konusmaci olarak katilacagi Türk Dili Paneli olacak. Etkinlikler saat 20.00’de düzenlenecek olan Türk Dili Ödül töreni ve halk konseriyle devam edecek.
14 Mayis Pazartesi günü saat 14.00’de 1. Türk Edebiyatinda Dergiler Konulu program yapilirken etkinlikler 25 Mayis Cuma günü saat 10.00’da yapilacak olan 2. Yunus Emre Sempozyumu ile sona erecek.
Ankara’da Türkçe Treninin ugurlanmasi ve basin toplantisina Cumhurbaskani Abdullah Gül basta olmak üzere çok sayida bakanin da davet edilecegi ögrenildi.
Kutlama Komitesinin bundan sonraki toplantisinin 22 Mart Persembe günü yapilmasina karar verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284