Almanyali Akademisyenler Karaman’i Gezdi

Almanya Niderrhein Türk Akademisyenler Birligi’ne bagli bir heyet Türkiye turu kapsaminda Karaman’a geldi. Heyet Karaman’da tarihi ve turistik yerleri gezerek Karaman tarihi hakkinda bilgiler aldi.

Almanyali Akademisyenler Karaman’i Gezdi

Heyet üyeleri Kale Ongun Sosyal Tesisleri'nde, Belediye Baskan Yardimcisi Haci Osman Ünüvar tarafindan karsilandi. Misafirlerle birlikte ögle yemegine katilan Baskan Yardimcisi Ünüvar, “Kültür ve tarih kokan sehrimize hos geldiniz. Bizleri onurlandirdiniz. Karaman Türk Dünyasi daimi kültür baskentidir. Türk dilinin baskenti olmamiz ise bizim için ayri bir gururdur. Sizleri aramizda görmekten dolayi mutluluk duydum. Hepinize tesriflerinden dolayi tesekkür ederim" dedi.

Almanya’dan gelen, akademisyen, ögrenci ve is adamlarindan olusan 50 kisilik grup ögle yemeginin ardindan Karaman Kalesi ile Aktekke Camisi’ni ziyaret etti. Daha sonra Çesmeli Kilise ve Tartan Konagi’na geçen heyet, konak içerisinde sergilenen Kazakistan resim sergisini gezdi. Karaman gezisini tamamlayan Niderrhein Türk Akademisyenler Birligi’ne bagli heyet daha sonra Karaman’dan ayrildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284