Antik Kent Kazi Çalismalari Ile Gün Yüzüne Çikti

Karaman’in Ermenek ilçesine bagli Yukari Çaglar köyü ören yerinde baslatilan kazi çalismalari kapsaminda Sibide Antik Kenti gün yüzüne çikti.

Antik Kent Kazi Çalismalari Ile Gün Yüzüne Çikti

Bölgede yapilan kazi çalismalari hakkinda bilgi veren Karaman Müze Müdürü Abdulbari Yildiz, "Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Baskani Yrd. Doç. Dr. Ercan Askin’in bilimsel danismanliginda, Arkeolog Bünyamin Akbulut’un sorumlulugunda, 2015 Mart ayinda kazi çalismalari baslatilan ören yerinde çalismalar 15.06.2015 tarihinde tamamlanmistir. Çalismalar sirasinda M.S.3. yüzyila tarihlendirilen mermer lahit gün yüzüne çikarilmistir. Antik dönemde tahrip edilen lahdin ön yüzünde ortada TabulaAnsata (Kitabelik), her iki yaninda da bitkisel bezemeli çelenk yer almaktadir. Toplamda 26 adet mezar temizlenerek ziyaret edilebilecek duruma getirilmistir. Bu mezarlar içerisinde 18 adet insan iskeleti gün yüzüne çikarilmis ve iskeletlerin antropolojik incelemelerin yapilmasi için Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ne gönderilmistir" dedi.
Yildiz, "Yapilan kazi çalismalari Ermenek Kaymakamligi, Güneyyurt Belediye Baskanligi ve Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürlügü'nün katkilari ile yürütülmüstür" diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284