Ayrancı Belediyesi Standı Yenikapı’da İlgi Odağı Oldu

Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği (KONSİAD) tarafından düzenlenen 'Konya Tanıtım Günleri'nde stant açan Ayrancı Belediyesi, ilçenin yöresel ürünlerini tanıttı.

Ayrancı Belediyesi Standı Yenikapı’da İlgi Odağı Oldu

İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Konya Tanıtım Günleri yurt içi ve yurt dışından binlerce misafir ağırladı. Konya ve çevresi ilçelerin kendilerine özgü geleneksel, kültürel ve yöresel ürünler sergiledikleri etkinlikte Ayrancı Belediyesi’nin açtığı stant yoğun ilgi gördü. Etkinlik kapsamında Ayrancı’yı her yönüyle tanıtmaya çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, “İlçemizin değerlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak, tanıtmak adına önemli bir fırsat oldu” dedi.

Damaklarda iz bırakan bir stant açtıklarını söyleyen Başkan Büyükkarcı, “Gerek yerin 36 metre derinliğinden çıkartılarak tüketiciye ulaşması, gerekse lezzeti bakımından Divle Obruk Peyniri çok fazla ilgi gördü. Obruk peynirini doğru kaynaktan temin etme konusunda endişeleri olan vatandaşlar, belediyemizin etkinlikte yer almasını önemli bir fırsat olarak gördü. Öte yandan ilçemizde üretilen kuru kayısı ve vişne kurusunun yanında yoğurdumuz, stant ziyaretçilerinden tam not aldı. Öte yandan ilçemizin obruğundan getirdiğimiz koyun yoğurdu ile yapılan yayık ayranı her ziyaretçimize ikram edildi. Gıdanın yanında ilçemize adını veren Ayran Dede ve Hıdırellez şenliğine dair bilgiler aktardığımız ziyaretçilerimizin birçoğundan, önümüzdeki Hıdırellez’de ilçemizde buluşma sözü aldık. KONSİAD yönetim kurulu üyesi hemşerimiz Kazım Gündoğdu ve yönetim kurulu üyelerinin davetleri ile katıldığımız etkinlikteki standımız, özellikle İstanbul’daki hemşerilerimizle kucaklaşıp, hasret giderdiğimiz bir noktaya dönüştü” diye söyledi.

Ayrancı Belediyesi Standını; ilçedeki en önemli caddeye ismi verilen 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Sanatçı Sami Çelik başta olmak üzere çok sayıda milletvekili ve yerel yönetici ile vatandaşlar ziyaret etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284