Çataklilar Sölende Bulustu

Hollanda’daki Karaman iline bagli Çatak köyünden vatandaslarimizin kurduklari dernek tarafindan ‘5.Avrupa Çataklilar Söleni’, hafta sonu Den Haag (Lahey) kentindeki Uitenhage salonunda gerçeklestirildi.

Çataklilar Sölende Bulustu
Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu
Sölene AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Hollanda Karamanlilar Vakfi (HOKAV) Baskani Ugur Sen, Özel Selçuklu Hastaneleri Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Dr. Seyit Karaca ve Bashekim Dr. Eyüp Çetin, Hollanda Genç Isadamlari Federasyonu 2. Baskani Vecih Er, Benimsigortam Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Keskin, Karaman’dan Ayhan Turizm’den Harun Ayhan, bazi köy dernekerinin baskanlari, Avrupa Çataklilar Dernegi Baskani Mustafa Koçak ve yönetim kurulu, isadamlari, politikacilar ile 1000 civarinda vatandasimiz katildi.
AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, “Karaman’in Çatak köyünden çikarak buraya gelmis, davasi için burada kalmis siz degerli vatandaslarimizla bugün aranizda olmaktan büyük onur duyuyorum. Bazi etkinliklere katilmak için Hollanda’ya geldim. Burada da adeta Seb-i Aruz yasadik. Hz. Mevlana hem Konya’nin hemde Karaman’in bir degeri. Çünkü O, önce Karaman’a sonra da Konya’ya yerlesmistir. Hz. Mevlana’yi anlamak gerekiyor. Dünyanin dört bir yanindan insanlar onun mana ikliminden istifade etmek için akin akin Konya’ya gidiyor. Onun yedi ögüdünü kendimize hep rehber edinmeliyiz. Burada kalici oldugunuzu bilmeniz lazim. Ikinci nesil mütesebbis ruha sahip ve güzel eserler vücuda getirdiler. Üçüncü nesil ise öyle inaniyorumki doktor, avukat gibi mesleklerin yanisira gelecegin politikacisi, bakani hatta basbakani olacaklar. Bu vesileyle sizler burada Türk – Islam ahlakinin daha da gelismesini saglayacaksiniz.” dedi.
Avrupa Çataklilar Dernegi Baskani Mustafa Koçak, “Birlik –beraberlik, sevgi, saygi ve kardeslik duygularinin pekistigi, köylülerimizin birbirleriyle tanismasi –kaynasmasi, memleketimizin kültür ve geleneginin yasatilmasi adina bu gibi sölenler büyük önem arz etmektedir. Besincisini düzenledigimiz sölenimiz vesilesiyle bugün burada birarada olabilmemiz sadece insan olmanin, yurttasligin, hemseriligin bir tezahürü degil, ayni zamanda dayanismanin, bir olmanin ve ayni degerleri –dertleri paylasiyor olmanin bir neticesidir. Avrupa Çataklilar Dernegi olarak gençlere yönelik yaptigimiz ve yapacagimiz etkinliklerin ayri bir anlami vardir. Çünkü onlar Anadolu ruhunun tasiyicilari ve temsilcileridir veya olmaya namzettirler. Bu gibi etkinliklerimizin daha da yayginlasmasi için siz degerli hemserilerimizin maddi ve manevi destegine ihtiyacimiz vardir. Gençlerimizin vizyonlarinin gelisimi ve degisik sahalarda girisimlerini artirmak için degisik konferanslar ve geziler düsünmekteyiz. Dernegimiz, geçtigimiz yil köyümüze 10 bin adet çam agaci dikilmesine vesile olmustur. Öte yandan önümüzdeki yil köyümüzün girisine yine 10 bin adet daha çam agaci dikilecektir. Bu vesileyle Hollanda’nin dört bir yanindan, Almanya, Belçika ve Fransa’dan sölenimize katilan hemserilerimize, sölenimizin gerçeklesmesine katki saglayan sponsorlarimiza ve yönetim kurulumuza ayri ayri tesekkür ediyorum.” seklinde konustu.
Hollanda Karamanlilar Vakfi (HOKAV) Baskani Ugur Sen, birlik ve beraberlik içinde bu yil 5.kez tertip edilen sölenin diger köy derneklerine de örnek teskil etmesi temennisinde bulundu.
Konya ve Karaman’da hizmet veren Özel Selçuklu Hastaneleri Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Dr. Seyit Karaca, “Avrupa’da kendini ispat etme basarisi gösteren bu toplumumuzu tebrik ediyorum. Bugün bu salonda muhtesem bir tabloyla karsilastik. Bu durum, dayanisma ve beraberligin bir göstergesidir. 1998 yilinda kurulan ve Konya’nin en kidemli özel hastanesiyiz. 2005 yilindan itibaren Tip Merkezi olarak Karaman halkina verdigimiz saglik hizmetini daha yüksek standartlara getirerek, 2010 Eylül ayinda, Karaman Özel Selçuklu Hastanesini açtik. Karaman Özel Selçuklu Hastanesi olarak hedefimizin tibbi donanimimiz ve tibbi kadrolarimizla halkimiza en iyi saglik hizmetini sunmaktir. Bu vesileyle siz degerli hemserilerimize tatil dönemlerinde ve diger zamanlarda en iyi hizmeti vermek istiyoruz.” açiklamasinda bulundu.
Sölende, Grup Kardelen, Karaman Kasik Ekibi, Türk tasavvuf müzigi, Anadolu Halk müzigi, Semazen ve Meddah gösterisi gerçeklesirken; Hollanda’da yasayan ama Ozan Ömer Kadan, Hollandaca ve Türkçe söyledigi türkülerle salonda bulunanlardan büyük alkis topladi.
Programa katki saglayanlara plaketlerin verildigi sölen, yaklasik 6 saat sürdü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284