Çoglulular Amsterdam`da Bulustu

Karaman ili merkez ilçesine bagli Çoglu Köyü’nden olup, Hollanda’da ikamet eden vatandaslarimiz, Hollanda’nin baskenti Amsterdam’da bir araya geldiler.

Çoglulular Amsterdam`da Bulustu

‘Tanisma ve Kaynasma Bulusmasi’ adli etkinlige, Hollanda’nin yani sira Almanya ve Belçika’dan da vatandaslar katildi.
Baskent Amsterdam’daki Galatasaray Futbol Dernegi salonunda sabahin erken saatlerinde bir araya gelen 150 Çoglulu vatandaslarimiz, hasret giderdiler.
Hollanda Çoglular Dernegi tarafindan düzenlenen bulusma programinda kisa bir konusma yapan dernek baskani Erkan Özçelik, “Yaptigimiz arastirmalara göre Hollanda genelinde 200’den fazla hemserimizin oldugunu tahmin ediyoruz. Bu gibi toplantilarla hem hemserilerimize ulasmak, hem de önemli günlerde bir araya gelmeyi amaçliyoruz. Siz degerli hemserililerimizden istegimiz, dernegimize sahip çikip, üye olmaniz ve ulasamadigimiz hemserilerimize ulasmamizi saglamanizdir. Izin sonrasi Avrupa genelinde yasayan hemserilerimiz için genis çapli bir organizasyon düzenlemeyi planliyoruz.” dedi.
Çocuklar için oyun alanlari ve gençler için de degisik etkinliklerin düzenlendigi bulusma programi, aksam geç saatlere kadar devam etti.
Bu yil ilk kez düzenlenen bu etkinlikten duyduklari memnuniyeti dile getiren Çoglulu hemserilerimiz, bu gibi organizelerin her yil olmasini istediklerini dile getirdiler.
Hollanda Çoglu Köyü Dernegi Yönetim Kurulu: Erkan Özçelik (Baskan), Servet Ulasi (Sekreter), Sabri Özçelik (Muhasip), üyeler Necmettin Küçük, Sedat Simsir, Mustafa Kabaktepe ve Mehmet Ali Kiliçaslan.
Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu / AMSTERDAM
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284