Çuhadaroglu’nun Siir Dinletisi Izleyenleri Büyüledi

Konya Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Tomris Çetinel Çuhadaroglu’nun Mümine Hatun Hanimlar Lokalinde gerçeklestirdigi siir dinletisi nefesleri kesti.

Çuhadaroglu’nun Siir Dinletisi Izleyenleri Büyüledi
Siir dinletisine Belediye Baskani Kâmil Ugurlu ve esi Hilal Ugurlu, Adli Yargi Komisyon Baskani Mehmet Öztunç, Askerlik Sube Baskani Per. Alb. Riza Beser, Vatandaslar ve ögrenciler katildi.
Baskan Ugurlu konusmasinda: “Konya Devlet Tiyatrolari Sanat Yönetmeni Sayin Tomris Çetinel Çuhadaroglu’nu Karaman’da agirlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Siir zor sanattir, söz sanatlarinin en zorudur, yaklasik elli senedir siir adina bir seyler yapmaya çalisiyorum. Siir yazmak ve okumak üstün bir beceri ister, suan bu üstün becerilere sahip bir hanimefendiyi, Tomris Çetinel Çuhadaroglu hanimefendiyi dinleyecegiz. Nezaket edip geldiginiz için hepinize ayri ayri tesekkür ederim” dedi.
Tomris Çetinel Çuhadaroglu ise, Karaman’da bulunmaktan dolayi çok mutlu oldugunu ifade ederek, salonu dolduran izleyicilere tesrifleri için tesekkür etti.
Çuhadaroglu siir dinletisinde ilk olarak aruz vezni ile yazilmis siirlerden örnekler okudu ardindan Türk Edebiyatinda ve siirlerinde adini tarihe altin harflerle yazdirmis üstatlarin siirlerini essiz sesi ile yorumladi. Çuhadaroglu’nun yorumladigi siirler salonu dolduran konuklar tarafindan begeni ile dinlendi. Son olarak, Sair Cahit Sitki Taranci’nin “35 Yas” adli siiri okurken bazi izleyiciler gözyaslarina hakim olamadi.
Programin sonunda Baskan Kamil Ugurlu ve esi Hilal Ugurlu, Tomris Çetinel Çuhadaroglu’na el isi ile yapilmis bir kolye ve Baskan Ugurlu’nun kaleme aldigi “Gölgeli Sokagin Siirleri” adli siir kitabini hediye etti.
Mümine Hatun Hanimlar Lokalindeki etkinlikler, 23 Kasim 2011 Çarsamba günü “Hz. Peygamberin Kadin Sagligina verdigi Önem” konulu konferans ile devam edecek, konferansin konugu Biyolog ve Tip Doktoru Alternatif Tip Uzmani Dr. Aidin Salih olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284