Degle Ören Yerindeki Kazi Çalismalarinin Son Durumu

Karaman Müze Müdürlügü, Karadag Degle Ören yerindeki kiliselerde yürütülen arkeolojik kazi çalismalarinin son durumunu degerlendirmek üzere bir sunum gerçeklestirdi.

 Degle Ören Yerindeki Kazi Çalismalarinin Son Durumu

Müze Müdürü Abdulbari Yildiz, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Konferans Salonu’nda Karadag’daki Degle Ören yerinde devam eden kazi çalismalari hakkinda bilgilendirme sunumu yapti. Sunuma Karaman Vali Murat Koca, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ile daire müdürleri ve ögrenciler katildi.

Kazi çalismalari sonrasinda Karadag’da iki kilisenin ve bir piskoposluk sarayinin gün yüzüne çikarildigini söyleyen Müze Müdürü Yildiz, “Kazi çalismalari sonrasinda meydan ve sokaklarda çevre düzenlemesi yapildi. Alana yönlendirme levhalarinin yaninda Türkçe-Ingilizce tanitim panosu konuldu. Ziyaretçilerin tuvalet ihtiyacinin giderilmesi için gezinti alanini disina mobil tuvalet kullanima açilmistir. Alani ziyaret eden vatandaslarin bilgilendirilmesi amaciyla tarafimizca 10 bin adet Türkçe- Ingilizce brosür basildi. Is-Kur projesi kapsaminda yilin 9 ayi alanda temizlik ve güvenlik personelleri görevlendirilmistir” dedi.
Karadag Degle Ören yerinde yapilan kazi çalismalarinin devam edecegini dile getiren Yidiz, Ermenek Gökçeseki ören yerinde arkeolojik kazi çalismalarina baslandigini kaydetti.
Mart ayinin ortalarinda Ermenek merkez ile Yukari Çaglar ören yerinde de arkeolojik kazi çalismalarinin yapilmasinin planlandigini açiklayan Yildiz, çalismalar neticesinde yaklasik 100 vatandas için yaklasik 7 aylik bir istihdamin olusacagini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284