Dil Bayraminda Galasi Yapilacak

Tarihçi, film elestirmeni ve kisa filmci Emin Alper’in ilk uzun metrajli filmi Tepenin Ardi, 9-19 Subat 2012 tarihleri arasinda düzenlenecek 62. Berlin Film Festivali’nde dünya prömiyerini gerçeklestirecek.

Dil Bayraminda Galasi Yapilacak
Tepenin Ardi Berlin Film Festivali’nin genç sinemacilara ayrilan Forum bölümünde gösterilecek. Filmin Türkiye’deki ilk galasi ise 11-12 Mayis tarihleri arasinda ilimize bagli Ermenek ilçesi Balkusan köyünde gerçeklestirilecek.
Konuyla ilgili olarak açiklamada bulunan Karamanoglu Mehmetbey Dil Dernegi Baskani Habib Çaliskan, “13 Mayis 2012 tarihinde, Ermenek-Balkusan'da kutlayacagimiz, "Türk Dil Bayrami ve Karamanoglu Mehmet Bey'i Anma Etkinlikleri" konusunda Karaman-Ermenek kökenli kimi kisi ve kuruluslarla görüs alis verisinde bulunmak üzere Istanbul'a geldim. Programim çerçevesinde 24 Ocak 2012 günü, geçtigimiz yilin Agustos ayinda, Balkusan vadisinde çekimleri gerçeklestirilen "Tepenin Ardi" ana baslikli uzun metrajli filmi çeken "Bulut Film" ekibini de, çalisma atölyelerinde selamlama ve iyi dileklerimizi iletme olanagi bulduk. Film, 9-15 Subat 2012 günleri "Berlin Film Festivalinde" yarisacak. Dilegimiz iyi bir sonuçla kendi cografyasina dönmesidir. Tepenin Ardi'nin ilk gösterimi 11-12 Mayis günleri Ermenek-Balkusan'da gerçeklestirecegiz. Siz de gelin birlikte karsilayip alkislayalim” dedi.  
T.C. Kültür ve Turizm Bakanligi Sinema Genel Müdürlügü’nden yapim destegi alan Tepenin Ardi’ni Ermenek’te de, her yil Türk Dil Bayrami’nin düzenlendigi Balkusan köyündeki Balkusan Karamanoglu Mehmet Bey Dil ve Kültür Dernegi, Ermenek ve Çevresi Kültür ve Sosyal Dayanisma Vakfi, Ermenek Belediyesi ve Ermenek Selçuklu Oteli tarafindan desteklendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284