Doga Turizmi Master Plani Çalistayi Yapildi

Orman ve Su Isleri 8. Bölge Müdürlügü Karaman Subesi tarafindan Mevlana Kalkinma Ajansi destegi ile doga turizmi master planina altlik olacak olan Karaman ekoturizm eylem plani yaptirildi.

Doga Turizmi Master Plani Çalistayi Yapildi

Projenin tanitimi amaciyla Demoson Otel’de gerçeklestirilen “Taslak Karaman Ili Doga Turizmi Master Plani” toplantisina Ayranci Kaymakami Erkan Isa Erat, Kazimkarabekir Kaymakami Mehmet Uslu, Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardimcisi Mustafa Akincioglu, Orman ve Su Isleri Bakanligi Doga Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürü Mustafa Sungur, Karaman Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürü Nazmi Kaplan ile davetliler katildi.
Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardimcisi Mustafa Akincioglu ve Orman ve Su Isleri Bakanligi Doga Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürü Mustafa Sungur’un projeyle ilgili konusmalarinin ardindan Karaman Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürü Nazmi Kaplan yaptigi sunumda, doga turizmi master planinin hazirlanma sürecini anlatti.
Kaplan, “Orman ve Su Isleri Bakanligi Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü ve VIII. Bölge Müdürlügümüz emirleri dogrultusunda ilimizde Doga Turizmi Master Plani hazirlanmasi çalismalarina 14 Mayis 2012 tarihinde Vali Yardimcimiz Ferhat BURAKGAZI baskanliginda ilimizdeki kurum, kurulus ve STK’larin katilimiyla yapilan toplanti ile baslanmistir. Yapilan toplanti sonucunda, Orman ve Su Isleri Karaman Sube Müdürlügü, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi, Il Kültür ve Turizm Müdürlügü, Il Gida-Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü, Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü, Karaman Orman Isletme Müdürlügü kuramlarinin teknik personellerinden proje ekibi olusturulmustur. Proje ekibi literatür ve arazi çalismalarina baslayarak elde ettikleri verileri Odak Grup çalismalari öncesinde Karaman Ili Doga Turizmi Master Planinin sekretaryasini yürütmekte olan Orman ve Su Isleri Karaman Sube Müdürlügüne sunmuslardir. Orman ve Su Isleri 8.Bölge Müdürlügü Karaman Sube Müdürlügünce Mevlana Kalkinma Ajansi Destegi ile Doga Turizmi Master Planina altlik olacak olan Karaman ili Ekoturizm Eylem Plani yaptirilmis, bu plan kapsaminda 15 Ekim 2012 tarihinde Odak Grup Çalismalari yapilmistir. Odak grup çalismalarinda; Karaman’da eko turizme etki edebilecek turizm aktör deger matrisi ve eylem plani için katilimcilarin görüslerine basvurulmustur. Ayrica proje ekibinin sundugu veriler degerlendirilmistir. Karaman ili Doga Turizmi Master Plani, Karaman ilinin doga turizmi konusundaki üst düzey amaç ve hedeflerini açiklamaktadir. Planda 2014–2023 yillarini kapsayan 10 yillik dönem için toplu bir degerlendirme yapilmaktadir. Bu kapsamda, master plan çerçevesinde daha alt düzeyde detayli eylem, taktik ve stratejik planlari hazirlanabilir. Ayrica bu plan, basta Orman ve Su Isleri Bakanliginin birimleri olmak üzere belediyeler, kaymakamliklar, doga demekleri ve konu ile ilgili kurum ve kuruluslarin doga turizmi ile ilgili yapacaklari etkinlikler ve yatirimlar için yol gösterici bir çalisma niteligi tasimaktadir. Karaman Ili Doga Turizmi Master Plani Çalistayi; hazirlanan master plani taslaginin daha katilimci olmasi, ilimizdeki konu ile alakali sivil toplum kuruluslari ile Kamu Kurum ve Kuruluslarinin katkilarinin alinmasi amaciyla yapilmakta olup, çalistay sonucunda elde edilen veriler ile Doga Turizmi Master Plani son seklini alacaktir. Dogal güzellikleri, tarihi ve turistik yapisi ile zengin bir doga turizmi potansiyeline sahip olan Karaman’da, bugünün ve gelecegin ihtiyaçlarini göz önüne alarak dogal kaynak degerlerin, sürdürülebilirlik, katilimcilik ve çevreye duyarlilik temel ilkeleriyle planlanarak doga turizminin gelistirilmesi amaçlanmistir. Yapilan çalisma ile 2014-2023 yillarini kapsayan 10 yillik dönem için Karaman ili Doga Turizmi Master Plani hazirlanmistir. Bu plan ile Karaman Ilinde doga turizminin gelistirilmesi için amaç, hedef ve stratejiler saptanarak yapilmasi gereken projeler belirlenmistir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284