Ebru Sergisi Büyük İlgi Gördü

Karaman Gençlik Merkezi El Sanatları Kulübü öğrencilerinden Yasir Adnan’ın en seçkin eserlerin yer aldığı Ebru Sergisi Taş Bina Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluştu.

Ebru Sergisi Büyük İlgi Gördü
Karaman’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Gençlik Merkezi koordinesinde düzenlenen ebru sergisi sanatseverlerle buluştu. Taş Bina Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen açılışa Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, gençlik merkezi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Renkleri ve dokunuşları suda harmanlayan sanat olan Ebru Sanatı, gençlik merkezi el sanatları kulübü ebru öğrencilerinden Yasir Adnan’ın gözünden Karamanlı sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Yapılan açılışın ardında yaklaşık 30 eserin yer aldığı sergiyi gezen sanatseverler yapılan çalışmaları hayranlıkla izledi. Günümüzde geleneksel el sanatlarının ve Türk süsleme sanatlarının tanıtılması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda yapılan çalışmaları takdirle karşılayan sanatseverler böyle bir serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiklerini belirttiler.
2010 yılında beri Türkiye’de yaşadığını, Türk kültürünü ve sanatını çok sevdiğini belirten Iraklı Ebru sanatçısı Yasir Adnan,” Hayatım boyunca sanattan hiçbir zaman kopmadım, her insanın kendini en iyi şekilde ifade edeceği yollar vardır, bende sanat yolundan Ebru sanat yolunu seçtim. Ebru sanatını beş yıldan beri yapıyorum. Eğitimimi Konya’da aldım o zamandan beri bu sanata devam ediyorum. Bu sanatı insanlara en güzel şekilde sunmak, sevdirmek ve hatta öğretmekte gönülden isterim. İnşallah ömrüm boyunca da bu sanata devam edeceğim. Güzel ülkem Türkiye’nin kültürünü ve sanatını tanıtmak benim için şeref ve onurdur. Suya can, renklere hayat veren bu sihirli sanata ilgi duyan herkesin ebru sanatını öğrenmeye davet ediyorum” diye konuştu.
30 seçkin eserin yer aldığı sergi 19 Kasım tarihine kadar Karamanlı sanatseverleri ağırlamaya devam edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284