Edebiyat Fakültesi’nde 5. Geleneksel Şiir Dinletisi Yapıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) “11. Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri” kapsamında Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından “5. Geleneksel Şiir Dinletisi” düzenlendi.

Edebiyat Fakültesi’nde 5. Geleneksel Şiir Dinletisi Yapıldı

Doç. Dr. Uysal "Türkçe, Nadir Şiir Dillerinden Biridir"

Programın açılış konuşmasını yapan Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İdris Nebi Uysal, "Edebi türler içinde farklı bir yere sahip olan şiir, söz sanatlarının da en eskisi ve en güzelidir." dedi. Tüm dillerde şiirin özel bir yeri olduğuna dikkat çeken Uysal dünyada 7000’in üzerinde dil konuşulduğunu fakat bunların çok azının medeniyet, kültür ve şiir dili özelliği taşıdığını belirtti. Türkçenin nadir şiir dillerinden biri olduğunu ifade eden Uysal, bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Açılış konuşmasının ardından öğrenciler sırayla sahneye çıkarak edebiyatımızın sevilen şiirlerini seslendirdiler. Sunuculuğunu Veysel Tardo ve Berna Keleş’in üstlendiği dinletide Uğur Ataş ‘Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine’, Sena Töre ‘Ben Sana Mecburum’, Ayşe Yılmaz ‘Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman’, Osman Aydın ‘Kaldırımlar’, Meryem Kırtürk ‘Tahir’le Zühre Meselesi’, Büşra Sevilmiş ‘Her Günüm Seninle’, Oğuz Merter ‘Ağustos’, Serap Benzer ‘İstanbul’u Dinliyorum’, Selmiye Keskin ise ‘Cebeci İstasyonu ve Sen’ adlı şiirleri seslendirdi.

Beğeniyle takip edilen etkinlik, programı icra eden öğrencilerin dinleyenleri selamlamasının ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284