Ermenek 19. Taseli Kültür Sanat Ve Sila Senlikleri Basladi

Karaman`in Ermenek ilçesinde geleneksel olarak kutlanan Taseli Kültür, Sanat ve Sila Senlikleri, Senlik Yürüyüsü ile basladi.

Ermenek 19. Taseli Kültür Sanat Ve Sila Senlikleri Basladi

Tekke Parki'ndan baslayan yürüyüsün ardindan Lütfi Elvan Kent Meydani’nda düzenlenen program çerçevesinde protokol konusmalari yapildi. Protokol konusmalari öncesi Konya Büyüksehir Belediyesi Mehter Takiminin konseri ile Halk oyunlari gösterisi yapildi. Senlige, Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, Karaman Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Karaman Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Ermenek Kaymakami Eyyüp Güngör, AK Parti Karaman Il Baskani Kerim Dereli, Ermenek Belediye Baskani Necati Akpinar ve çevre ilçe ve belde belediye baskanlari ile kalabalik bir vatandas toplulugu katildi. Ermenek Belediye Baskani Necati Akpinar, törende yaptigi konusmada ilçe olarak aldiklari hizmetlerden memnun olduklarini belirtti.
AK Parti Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün ‘de, AK parti hükümeti döneminde Karaman ve Taseli bölgesine yapilan yatirimlar hakkinda bilgiler verdi.
Karaman Valisi Murat Koca ise yaptigi konusmada, bizler bugün burada oldugu gibi, bir araya gelmeyi, bir ve beraber olmayi önemseyen, yasayan ve yasatan bir milletiz. Nerede olursak olalim, hangi güzellige sahit olursak olalim, bizim gönlümüzdeki en güzel yer yurdumuzdur, ilimizdir, ilçemizdir, köyümüzdür. Öyle ki nereye gidersek gidelim, çogu zaman çocuklugumuzun, gençligimizin geçtigi yerler aklimizdan hiç çikmaz. Yasadigimiz yer hangi imkanlara sahip olursa olsun memleketimizin kokusu daima burnumuzda tüter durur dedi.
Yillar geçse de hayatimizdan ve hafizamizdan silinmeyen sesler ya da görüntüler vardir diyen Koca, “Insanin bedeni bir gün mutlaka yaslanir; ama yasattigi hatiralar asla yaslanmaz ve kaybolmaz. Hatta sahip oldugumuz bedenimiz bir gün topraga karisir, ama hatiralar yasamaya devam eder ve yasattigimiz her hatirada memleketimizden bir iz vardir, çünkü her memleket sahibi için mübarek bir beldedir. Içinde yasadigimiz zamanda ve bulundugumuz mekanda farkliliklar olsa da memleketimize olan muhabbetimiz ve sevgimiz hiçbir zaman degismez. Hele bir de gurbete düsmüssek, hafizamizin bir kenarinda hep memleketimiz vardir. Yanindayken dikkat bile etmedigimiz agaçlar, insanlar, daglar birdenbire gözümüzde büyür. Kimi zaman bir fotograf, kimi zaman bir sarki bizi alip memleketimize götürür.
Hz. Yunus gibi her dem yeniden dogmanin, Hz. Mevlana gibi her dem yeni bir seyler söyleyebilmenin derdinde olmaliyiz diye konustu.
Bugün baslayan ve 2 gün sürecek olan senliklerin ögleden sonraki bölümünde ise Panayir açilisi, açilis ve temel atma törenleri ile aticilik yarismalarinin yapilmasiyla devam edecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284