Fotograf Sanatçisi Necati Senok KMÜ Ögrencileriyle Bulustu

Fotograf sanatçisi Necati Senok,“Çektigimiz fotograflar bizim tiyatro sahnemizdir. Basrol ve figüranlari bizim bakis açimiz belirler.” dedi.

Fotograf Sanatçisi Necati Senok KMÜ Ögrencileriyle Bulustu
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Genç Fotografçilar Toplulugunun düzenledigi söylesiye katilan fotograf sanatçisi Necati Senok fotograf üzerine deneyimlerini ögrencilerle paylasti.
Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Yunus Emre Konferans Salonu’nda 19 Aralik Çarsamba saat 14.30’da gerçeklestirilen etkinlige üniversitenin akademik ve idari personeli ile ögrenciler katildi.
Temel fotografçililikla ilgili bilgileri slayt esliginde katilimcilara aktaran Senok’un satir aralarinda söyledikleri dikkat çekiciydi. Necati Senok; fotografi makinenin degil insan gözünün çektigini söyleyerek, fotografin temelinin kisinin yüregindeki genis açinin objektifi oldugunu belirtti. Senok, kendi fotograf tanimini söyle özetledi: “Estetigi görmek ve bunu kadrajin gözünden kaydederken bozmamaktir. Çektigimiz fotograflar bizim tiyatro sahnemizdir. Basrol ve figüranlari bizim bakis açimizi belirler.”
Fotograf çekerken hayata karsi olan bakis açisinin belirleyici oldugunu vurgulayan Senok, “ Dünyayi güzel görürseniz fotografi da güzel çekersiniz.” dedi. Senok, fotografin teknik bilgilerin çok ötesinde bir sey oldugunun altini çizerek “Konusmasini ögrenen her insanin sair olamamasi gibi fotograf makinesini kullanan herkes de fotograf çekemez.” diye konustu.
Günes isiginin da fotograftaki rolüne deginen Senok en iyi fotograflarin günes dogus ve batis saatlerinde çekilebilecegini söyledi. Katilimcilara ögle saatlerinde isigin azizligine ugramamak için çekim yapmamalarini önerdi.
Katilimcilarin sorularini da yanitlayan Necati Senok genç fotografçilara her türlü destegi vermeye hazir oldugunu belirtti. Söylesi, Genç Fotografçilar Toplulugunun danismani KMÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Ögretim Görevlisi Mustafa Konuk tarafindan Senok’a plaket takdim edilmesiyle sona erdi.
 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284