Halk Oyunlari Yarismasi Yapildi

Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen Halk Oyunlari Yarismasi geçtigimiz gün Kâzimkarabekir Spor Salonunda yapildi.

Halk Oyunlari Yarismasi Yapildi
Yarismalara merkezdeki ilk ve orta ögretim okullari katildi. Okullar yöresel kiyafetleriyle Karaman yöresine ait halk oyunlarini sirayla sergilediler.
Yarismayi Il Saglik Müdürü Nuriye Ulu, Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Kasim Aydogdu, Egitim Denetmenleri Baskani Ahmet Saim Durgun, Milli Egitim Müdür Yardimcisi Selmani Karaçam, daire müdürleri, ögrenciler ve veliler izledi.
Yarismanin açilis konusmasini yapan Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy konusmasinda, “Kültürümüzün genç kusaklara aktarilmasinda çocuklarin, gençlerin millî ve manevi degerlerimizi özümsemesinde halk oyunlari önemli bir yere sahiptir. Çok zengin bir tarihî ve kültürel birikime sahip olan ülkemizde, bu kültürün zenginlikleri ile beslenen bir egitim ve ögretimin olusturulmasi millî suur anlayisi içinde gençlerin yetistirilmesi için gereklidir.
Halk oyunlari ögretiminin “millî egitim” konusu olarak ele alinmasi, çagdas bir egitim sisteminin olusmasina ve halk oyunlarinin önemli özelliklerinden olan “millî duygu” anlayisi içinde, ögrencilerin dostluk, arkadaslik, sorumluluk, sanat sevgisi, estetik, kendini tanima, kendine güven gibi duygulari ve gelecek yasantilarda gerekli bilgi ve becerileri kazanmalarina büyük çapta imkan saglayacaktir. Ayrica halk oyunlarinin bir “spor hazinesi” niteliginde oldugu düsünülürse, bu tarz egitimin ne derece yararli olacagi kendiliginden ortaya çikar. Çünkü halk oyunlarimizin yapisinda yapilmasi zor, gerektiginde sert, gerektiginde yumusak, ince kivrimlarla bezenmis, birbirinden güzel ve etkileyici hareketler ve figürler vardir.
Kültürümüzün elçisi siz kiymetli ögrencilerimizi tebrik eder yarismada emegi geçen herkese çok tesekkür ederim”dedi.
Halk oyunlari yarismasinin sonuçlari ise söyle;
Küçükler Geleneksel(Düzenlemesiz) Dalda
1. Özel Basari I.O.
2. Istiklal I.O.
Stilize( Düzenlemeli) Dalda
1. Özel Gevher Hatun I.O.
2. 75. Yil Sehitler I.O.
3. Piri Reis I.O.
Yildizlar Geleneksel (Düzenlemesiz) Dalda
1. Yilmaz Babaoglu I.O.
2. Gazi Mustafa Kemal I.O.
3. Istiklal I.O.
Stilize (Düzenlemeli) Dalda
1. Yem Sanayi I.O.
2. Sabiha Gökçen I.O.
3. Anafartalar I.O.
Gençler Geleneksel (Düzenlemesiz) Dalda
1.Bifa Lisesi
 Stilize (Düzenlemeli) Dalda
1. Karaman Lisesi
2. Saglik Meslek Lisesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284