Hz. Mevlâna Etkinlikleri Yine Karaman`dan Baslayacak

Hz. Mevlâna Celâleddin-i Rûmi’yi anma etkinlikleri her yil oldugu gibi bu sene de Karaman’dan baslayacak.

Hz. Mevlâna Etkinlikleri Yine Karaman`dan Baslayacak
Karaman Belediye Baskani Kâmil Ugurlu, yaptigi yazili açiklamada Hz. Mevlâna’nin ailesinin Anadolu’ya gelislerinde ilk olarak Karaman’a yerlestiklerini ve uzun süre Karaman’da yasadigini söyledi.
Akkteke Camisi olarak da bilinen Mader-i Mevlâna Camisi’nde Hz. Mevlâna’nin annesi, çocugu, agabeyi ve birçok akrabasinin sandukalari oldugunu ifade eden Ugurlu, sunlari kaydetti:
“Karaman olarak Hz. Mevlâna’yi çok önemsiyoruz. Bunun için belediye olarak 2 senedir Mayis ayinda, Hz. Mevlâna’nin Karaman’dan Konya’ya göçünü canlandirarak kamuoyunun dikkatini Karaman’a çekmeyi basardik. Ayrica 3 yildir Hz. Mevlâna’nin Vuslat Yil Dönümü Uluslararasi Anma Etkinliklerini, Belediyemizin düzenledigi bir programla Karaman’dan baslatiyoruz. Bu seneki 738. Vuslat Yil Dönümü, 6 Aralik Sali günü saat 19.30’da, Piri Reis Kültür Merkezi’nde yapilacak olan programla yine Karaman’dan baslayacak. Etkinliklere Hz. Mevlâna’nin 22. kusak torunu Esin Çelebi Bayru, Selçuk Üniversitesi Mevlâna Arastirmalari Enstitüsü Müdürü Dr. Nuri Simsekler ve Uluslararasi Mevlâna Vakfi Sema Heyeti katilacak. Programda Hz. Mevlâna’nin anlatilacagi bir sunum ve Sema gösterisi yapilacak. Etkinliklere tüm halkimiz davetlidir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284