Ilki Yapilan Yunus Emre Festivaline Yogun Ilgi Vardi

Ilimize bagli Yesildere köylüleleri tarafindan kurulan Yesildereliler Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi’nin düzenledigi 1. Yunus Emre Festivali hafta sonunda çesitli etkinliklerle yapildi.

Ilki Yapilan Yunus Emre Festivaline Yogun Ilgi Vardi

Ilk olarak Yunus Emre Festivali Sevgi ve Hosgörü yürüyüsü gerçeklestirildi. Yürüyüse Vali Murat Koca, Milletvekili Recep Seker, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, daire müdürleri ve vatandaslar katildi.
Aktekke kent meydaninda baslayan yürüyüs Ismet Pasa Caddesi üzerinde devam ederek Yunus Emre Camisinde son buldu. Cami avlusunda Kuran-i Kerim Tilaveti ve dua okunmasinin ardindan, Yunus Emre konferans salonunda Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Baskani Prof. Dr. Alaattin Aköz tarafindan Yunus Emre'nin tarihi sahsiyeti ve yasadigi cografya konulu konferans verildi.
Pazar günü ise Yesildere’de yapilan etkinlige eski Milletvekili Mevlüt Akgün, Belediye eski Baskani Yasar Evcen, Ticaret ve Sanayi Odasi Baskan Yardimcisi Riza Duru, CHP Merkez Ilçe Baskani Onur Irgat, Milletvekili adayi Mustafa Cem Kagnici, Ankara Karamanlilar Dernegi Baskani Veli Bozkir, Atatürkçü Düsünce Dernegi Baskani Ülkan Sanlitürk, MHP Milletvekili adayi Mehmet Alagöz ve çok sayida konuk katildi.
Dernek Baskani Ramazan Eryigit etkinlikte yaptigi konusmada, “Dogdugum, büyüdügüm topraklara vefa borcunu ödemek, Yesilderemizi eski ihtisamli günlerine döndürebilmek için hayallerimiz var bizim. Bu festivalde bunun adimlarindan biridir. Bu topraklar Yunus Emre’nin insan sevgisini, Atatürk’ün vatan sevgisini barindirmaktadir. Yunus Emre’nin dedesi Ismail Haci ve cemaati Horasan’dan gelerek anadolunun Çesitli yerlerinde bulunmus son olarak ise Yesildere sinirlari içerisinde bulunan Ismail Haci Tekkesine yerlesmislerdir. Gerek Yunus Emre’nin siirleri Gerekse tarihi belgeler göstermektedir ki Yunus Emre Yesilderelidir. Bizlere düsende bu degerimize sahip çikmak gelecek nesillere bu mirasi aktarmaktir. Düzenlemis oldugumuz bu festivalde bu bilinçle hareket ettigimizin bir göstergesidir. Yesildereliler Dernegi olarak sadece bir sivil toplum örgütü degil Yesilderemizin sesi, nefesi olmaya çalistik. Bu baglamda ihtiyaç sahibi hemserilerimize destek olduk, ögrencilere burs verdik, hemserilerimizle bir araya geldigimiz etkinlikler düzenledik. Bu çalismalarimizin devam etmesi için ihtiyaç duydugumuz destegi hemserilerimizden fazlasiyla aliyoruz, kendilerine tesekkür ederim. Ben bu topraklarda dogdum, büyüdüm. Babam Saban Eryigit’in dükkâninda çalisarak bir yandan okuyarak bu günlere geldim. Ben Avukat Ramazan Eryigit oldu ise ailem ve köylülerim sayesinde oldum. Beni evladi gibi gören, her zaman yanimda yer alan sizlere ne kadar tesekkür etsem azdir Rabbim bana ömür verdikçe Yesilderemiz ve sizler için çalismaya devam edecegim. Ilkini gerçeklestirdigimiz bu festivale katilarak bizleri mutlu eden tüm protokol üyelerine misafirlerimize sonsuz tesekkür ediyorum. Yaptigimiz festivalde önerilerinden güç aldigim degerli büyügüm Talat Duru abime de sonsuz tesekkür ediyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284