Imza Töreni Yapildi

“Türkçe Olimpiyatlari 10.Yil Karaman Il Etkinligi” imza töreni 02 Mayis 2012 Çarsamba günü saat 15.00’de Valilik Toplanti Salonu’nda yapildi.

 Imza Töreni Yapildi
Ilimiz Valisi Süleyman Kahraman baskanliginda yapilan imza törenine Ilimiz Belediye Baskani Dr. Kâmil Ugurlu, Türkçe Olimpiyatlari Karaman Il Etkinligi Tertip Komitesi Baskani Cafer Çevik ve basin mensuplari katildi. 05 Haziran 2012 Sali günü 25 ülkeden yaklasik 100 ögrencinin katilimiyla gerçeklestirilecek olan “Türkçe Olimpiyatlari 10.Yil Karaman Il Etkinligi”nin önceki yillara göre daha zengin içerigiyle Karaman halkiyla olacagini belirten Vali Kahraman konusmasinda “Bugün Türkçe adina, Karaman adina sevindirici bir etkinligin imza törenini sizlerle paylasmak için toplandik. Geçtigimiz yil oldugu gibi bu yilda Ilimiz Türkçe Olimpiyatlarina ev sahipligi yapacak iller arasinda yer aliyor. Dünyanin dört bir yanindan Türkçe konusan misafirlerimizi Hz. Yunus Emre’nin, Karamanoglu Mehmet Bey’in sehri olan Türkçenin Baskenti Ilimizde agirlamanin mutlulugunu yasayacagiz. Dünyanin dört bir yaninda samimiyetle hizmet eden ögretmenlerimizin, oralarda ektigi sevgi tohumlarinin insanlarda nasil karsilik buldugunun en güzel örnegi olan Türkçe Olimpiyatlari bu yil “Insanlik Için El Ele” diyerek yola çikiyor. 04 Haziran 2012 tarihinde Konya Ili’nde gerçeklestirilecek olan etkinlik sonrasinda Türkçenin Baskenti olan ilimize gelecek olan ögrencileri 5 Haziran 2012 Sali günü Ilimizde agirlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu etkinligin Türkçenin Baskentine yani ilimize kazandirilmasina destek olan herkese bir kez daha tesekkür ediyorum.”dedi.
Türk Dil Bayrami'nin her geçen yil daha nitelikli bir etkinlik haline geldigini belirterek konusmasina baslayan Ilimiz Belediye Baskani Dr.Kâmil Ugurlu açiklamasinda “Türkçe’nin Baskenti olma özelligini hakkini vererek tasiyan Ilimizde gerçeklestirilecek olan Türkçe Olimpiyatlari Karaman Il Etkinligi Türk Dil Bayrami etkinliklerini tamamlayici bir organizasyon niteligindedir. Her yil kutladigimiz Türk Dil Bayrami etkinliklerini bu yil daha kapsamli ve bir yila yayilmis bir faaliyet plani çerçevesinde kutlayacagiz. Zamani geldiginde bu sürprizleri sizlerle paylasacagiz.”ifadelerine yer verdi.
Son olarak konusan Türkçe Olimpiyatlari Karaman Il Etkinligi Tertip Komitesi Baskani Cafer Çevik ise konusmasinda “17 ülkeden 62 ögrenciyle baslayan Türkçe Olimpiyatlari 10. Yilinda 135 ülkeden 1500 civarinda ögrencinin katilimiyla bugün çok daha büyük bir organizasyon seklini aldi. Geçtigimiz yil sadece il merkezi ile sinirli kalan “Türkçe Olimpiyatlari Karaman Il Etkinligi” için bu yil ilçelerimiz, köylerimiz ve beldelerimizden de servisler kaldirarak daha çosgulu geçirecegiz” dedi.
Toplanti basin mensuplari tarafindan sorulan sorularin cevaplandirilmasiyla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284