Karaman Tanitim Portali Projesi STK’lara Anlatildi

Il Kültür ve Turizm Müdürlügü’nce yürütülen ve Mevlana Kalkinma Ajansi’nin destekledigi “Karaman Tanitim Portali” projesi kapsaminda sivil toplum kuruluslarinin yöneticilerinin katildigi bir bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

Karaman Tanitim Portali Projesi STK’lara Anlatildi
Il Kültür ve Turizm Müdürlügü Toplanti Salonunda yapilan toplantida Karaman’da bulunan Sivil Toplum Kuruluslarinin ilimizin sosyo-ekonomik gelismesine katki saglayacak faaliyetler konusunda bilinçlendirilmeleri ve Karaman’da eksik olan hediyelik esya konularinda ne sekilde üretilmesi gerektigi, turistlerin ilgisini çekmesi ayni zamanda da Karaman’in tanitiminin saglanmasi için yapilmasi gerekenler degerlendirildi.
Il Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta toplantida yaptigi konusmada, “2011 yilinin Mayis ayinda basladigimiz projemiz Mart ayinda sona erecek. Bu projenin amaci Karaman’i iyi sekilde tanitmakti. Çünkü Karaman midye içinde sakli bir inci. Bu inciyi ortaya çikarmak için nasil bir çalisma yapabiliriz onun tespitlerini yaptik.Karaman’in turizm potansiyelini nasil yükseltebiliriz onun çalismalarini yaptik. Proje içerisinde 360 derece sanal tur adi altinda internet ortaminda ilimizin tarihi ve kültürel yerleri gezilebilecek. Turizm çok büyük bir pasta ve Karaman’in da bu pastadan payini almasini istiyoruz. Karaman’da son dönemlerde turizmde bir hareketlilik basladi. Ilimize gelen yerli ve yabanci turistlerin satin alabilecekleri yöresel hediyelik ürün sikintisi yasaniyordu. Bu konuda sivil toplum kuruluslarimiz çesitli projeler yaptilar ve hediyelik esya konusunda çesitli alternatifler sundular. Bu tür projelerle Karaman’a ait yöresel ürünler artarak çogalmis olacak” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284