Karaman Tasavvuf Müzig Toplulugu Alanya’yi Mest Etti

Karaman’da yeterli ilgiyi bulamadigindan kendi imkânlari ile Karamani baska illerde tanitan ve temsil etmeye çalisan Karaman Tasavvuf Müzigi Toplulugu Akdeniz Üniversitesi Alanya Isletme Fakültesinin Misafiri olarak Seb-i Aruz törenlerine katilmak için Alanya’ya gitti. Akdeniz Üniversitesi Alanya isletme fakültesinin organize ettigi Seb-i Aruz törenlerinde topluluk, Sef Hilmi USLU yönetiminde Alanya halkina unutulmaz bir gece yasatti.

Karaman Tasavvuf Müzig Toplulugu Alanya’yi Mest Etti
Akdeniz Üniversitesi Alanya Isletme Fakültesi Ögrenci Konseyi ve Tarih Toplulugu, Mevlana'yi anma töreni Seb-i Arus programi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlendi, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Alanya Isletme Fakültesi Ögrenci Konseyi ile Alanya Tarih Toplulugu, Mevlana'yi anma törenini Seb-i Arus programiyla renklendirdi.
Semazenler, sema yapip Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi andi. Törende Karaman Türk Tasavvuf Müzigi Toplulugu ilahi ve ezgiler söyledi. Programa yaklasik 500 ögrenci yani sira Alanya Isletme Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ibrahim Güngör, Alanya Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Akin Altun, ögretim görevlileri, Ögrenci Konseyi Baskani Mehmet Öztürk, Alanya Tarih Toplulugu Baskani Ümit Bagis ve MHP Alanya Ilçe Baskani Cafer Uyar katildi. Tören öncesi konusan AÜ Alanya Isletme Fakültesi Dekani Prof. Dr. Güngör, ögrenci konseyinin Mevlana'yi anma programi düzenlemek istedigini ve bunun için destek istediklerini belirtti. Ögrenci konseyinin tüm fakülteyi temsil ettigini vurgulayan Prof. Dr. Güngör, ögrencilerine destek vermeyi hemen kabul ettigini söyledi. Bu güzel törende de herkesin huzurunda her zaman ögrencilerinin yaninda olmaya söz verdigini dile getiren Prof. Dr. Güngör, Karaman Türk Tasavvuf Müzigi Topluluguna tesekkür ederek önümüzdeki yillarda ve daha birçok programda birlikte olmak istediklerini dile getirdi.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284