Karaman Turizmi Dünyaya Açiliyor!

Zengin tarihi ve kültürel degerleri ile bilinen Karaman’in dünya turizm pastasindan hak ettigi payi alabilmesi için Mevlana Kalkinma Ajansi’nin destegiyle hazirlanan “paket turlar” Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik tarafindan tanitildi.

Karaman Turizmi Dünyaya Açiliyor!

Mevlana Kalkinma Ajansi’nin finansmanligi, Karaman Valiligi Il Özel Idaresi, Karaman Belediyesi, Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi ile Karaman Il Kültür ve Turizm Müdürlügü’nün destekleri ile “paket tur” ürünleri haline getirilen Karaman’in turizm degerleri, turizm paydaslari, seyahat acenteleri, tur sirketleri, ulusal, yerel ve turizm basinina tanitildi.
“Karaman Turizmi Dünyaya Açiliyor” projesi kapsaminda “paket turlar” haline getirilen turizm degerleri daha etkin bir sekilde turistlere sunulacak. Yapilan çalismalar sonucu; Foto Safari, Gurme Turizmi, Bisiklet Safari, Çadir ve Kamp Turizmi, Doga Turizmi, Trekking ve Kültür-Sanat tur programlari hazirlandi.
Hazirlanan “paket tur”larin tanitimi için gerçeklestirilen toplantiya Vali Murat Koca, Il Jandarma Komutani J. Kd. Albay Mustafa Akis, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Vali Yardimcilari, Il Emniyet Müdürü, Ilçe Kaymakamlari, Ilçe Belediye Baskanlari, Daire Müdürleri, seyahat acenteleri, tur sirketleri temsilcileri ve Mevlana Kalkinma Ajansi yetkilileri katildi.
“Paket tur” programlarinin tanitimi için bir sunum gerçeklestiren Marka Kent Karaman Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik, “Mevlana, Yunus Emre, Piri Reis ve daha nice önemli sahsiyetin yetistigi Karaman; Karaman Kalesi, Çesmeli Kilise, Tartan Evi, Karadag’da bulunan Binbir Kilise, Madensehri ve Degle Örenyeri gibi çok önemli turizm degerlerine sahiptir. Bu turizm degerlerinin daha iyi tanitilmasi için titiz bir çalisma yürütüldü ve paket tur programlari hazirlandi. Bu paket tur programlariyla birlikte Karaman’in turizm degerlerinin turizm paydaslari ile bulusmasi çok daha kolay olacak. Yapilan alt yapi çalismalari, nitelikli konaklama tesisleri ve saglikli yeme içme mekânlari ile de turizmde dünyaya açilmaya hazir hale getirilen Karaman turizminde, paket turlarla birlikte önemli bir hareketlenme olacaktir.” dedi.
Vali Murat Koca yaptigi konusmada; “Karaman’a gelen turistlere ilimizi gezdirecek, tanitim yapacak ve rehberlik hizmeti verecek kalifiyede eleman eksikligimiz var, bu eksikligin giderilmesi için halk egitim merkezinde bir kurs açilacak. Karaman’da turizmin arttirilmasi için bütün materyallere sahibiz ama sonuçlandirma kisminda problemler yasiyoruz. Karaman halkinin verecegi destekle bu problemlerin üstesinden gelecegiz.” dedi.
Ayrica Karaman’a yabanci turist kadar yerli turistin gelmesinin de önemli oldugunu ifade eden Vali Koca, 2014 yili içerisinde yapilan ulusal spor turnuvalari vasitasiyla Karaman’a yerli turistin getirildigini ve ülke çapinda ilimizin tanitiminin yapildigini belirtti.
Tanitim toplantisi karsilikli görüs alisverislerinin yapilmasi ile sona erdi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284