Karaman Turizmi Paket Turlara Dönüstürüldü

MEVKA Kalkinma Ajansi, Karaman Valiligi Il Özel Idaresi ve Karaman Il Kültür ve Turizm Müdürlügü Karaman`in turizm degerlerini paket tur programlarina dönüstürdü.

Karaman Turizmi Paket Turlara Dönüstürüldü

Yapilan yeni düzenleme ile birlikte bundan sonra Karaman'in turistik yerlerini gezmek çok daha kolay ve sistematik olacak. Karaman'a gelen turistler nerelere gitmeleri gerektigini bilecek ve bu dogrultuda istedikleri yerlere hazirlanan paket turlar dogrultusunda karar verebilecek.
Seyahat acenteleri için büyük kolaylik saglayacak
Karaman'daki turistik yerlerin paket turlar haline getirilmesi seyahat acenteleri için de büyük kolaylik saglayacak. Karaman'a tur düzenleyen seyahat acenteleri istedikleri zaman Karaman ili turizm danisma hattini arayarak paket turlar hakkinda bilgi alabilecek ve bu sayede de düzenleyecekleri gezileri daha sistemli hale getirebilecekler…
Turizm paydaslari organize edildi
"Karaman Turizmi Dünyaya Açiliyor" projesi çerçevesinde hazirlanan paket turlarla birlikte bölgedeki turizm paydaslarinin da organize edildigi bilgisini veren Marka Kent Karaman Temsilcisi Yrd. Doç. Dr Metin Çelik, "Turizm profesyonellerinin organize edilmesiyle birlikte artik Karaman'a gelen turistler yöresel kahvaltilarini edebilecek, foto safariye çikabilecek, çadir kamplari kurup buralarda konaklayabilecek, dogada trekking, hiking yapabilecek ve sanat meraklisi turistler de geleneksel ok yapimini yerinde görebilecek, ebru ve hat sanatlarini ögrenebilecekler."dedi.
Karaman turizminin gelismesi için yaptiklari çalismalarla sikça gündeme gelen MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman ise, hazirlanan paket tur programlariyla turistler için daha rahat gezi olanaklarinin olusturulduguna vurgu yapti. Karaman'in özellikle inanç turizmi için önemli bir yer teskil ettigini dile getiren Akman, "Bizler Karaman'a önem veriyoruz ve burada turizmin gelismesi için önemli çalismalar yapiyoruz. Degle ve Derme Ören yerlerindeki eserler Hiristiyanlik için büyük önem tasiyor. Mevlana'nin annesinin türbesi ve akrabalarinin mezarlari da Karaman'da, Mevlana'nin kendisi de uzun yillar burada yasamis. Dolayisiyla Karaman Müslümanlar için de oldukça büyük bir öneme sahiptir. Incesu Magarasi ve Tahil Ambarlari gibi turizm degeri oldukça yüksek olan çok sayida yer var, bizler bu degerlerin tanitilmasi için her zaman destek verdik. Simdi de "Karaman Turizmi Dünyaya Açiliyor" projesi ile birlikte buradaki turizm degerlerini paket tur programlarina dönüstürdük. Bu sayede artik Karaman'in turistik yerlerini gezmek hem turistler hem de seyahat acenteleri için çok daha kolay ve sistematik olacak." seklinde konustu.
Kaynak:turizmgazetesi.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284