Karaman’da 738. Türk Dil Bayrami Sona Erdi

Karaman’da, 738. Türk Dil Bayrami, Hosgörü yürüyüsü ve düzenlenen çesitli etkinliklerle sona erdi.

Karaman’da 738. Türk Dil Bayrami Sona Erdi

Aktekke Kent meydaninda mehter takimi esliginde baslayan ve Atatürk Parkinda son bulan hosgörü yürüyüsüne Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, siyasi parti temsilcileri ile daire müdürleri ve ögrenciler katildi. Vali Murat Koca ile Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan tarafindan Atatürk Anitina çelenk konulmasindan sonra saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu. Sonra tiyatro gurubu tarafindan Karamanoglu Mehmet Bey, Piri Reis, Yunus Emre ve Kazim Karabekir Pasa’yi canlandiran temali gösteri yapildi. Bulgaristan Mestanli Zeybekler Dernegi folklor gurubu bir gösteri gerçeklestirdi. Buradaki programin ardindan protokol üyeleri birlikte tarihi tas binadaki Kent Kültür Müzesinde El Sanatlari Karma Sergisinin açilisini yaparak sergiyi gezdi.
Vali Murat Koca, yaptigi açiklamada, “Dil bir milletin anlasma vasitasidir. Onun ötesinde millet olarak onun varligini, kültürünü ve dinini devam ettirmek için en temel araçtir. Dilini kaybeden millet olarak yok olmaya mahkumdur. Dil birligi son derece önemlidir" dedi.
Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan ise, "Dil bizim kimligimiz ve birligimizdir. Dil bizim sevgimizi, hosgörümüzü ve yüregimizdeki temizligi en iyi anlatan ve bizleri bir araya getiren en temel ögedir" diye konustu.
Karaman’daki 738. Türk Dil Bayrami kutlamalari Yunus Emre Hosgörü Sofrasinda vatandaslara etli pilav ikram edilmesiyle sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284